Les AMPA demanen mantindre la ventilació als centres escolars instal·lada per a les eleccions

Els col·legis electorals es van dotar de ventiladors i aires condicionats per a la jornada d'eleccions

Un ventilador instal·lat a un col·legi electoral durant les eleccions generals del 23 de juliol / À Punt NTC

La Confederació d’Associacions de Mares i Pares Gonzalo Anaya han denunciat que, encara que una gran part de centres educatius no tenen aire condicionat ni ventiladors, diferents administracions s’han posat d’acord per a dotar-les de sistemes urgents de ventilació durant la jornada electoral. Aquesta climatització ha sigut temporal, però ha posat de manifest per a les famílies que és possible adaptar les aules valencianes a la calor, una de les seues reclamacions històriques.

"Ens sembla molt bé, però si s’ha pogut fer això en un mes per a una situació com les eleccions, per què xiquets i docents no poden gaudir també d’una temperatura òptima com en qualsevol lloc de treball per a desenvolupar la seua tasca diària?", s’ha preguntat el president de la confederació d’AMPA Gonzalo Anaya.

Això ha demostrat per a les associacions de les famílies que és possible adaptar les aules valencianes a les altes temperatures, perquè són els únics edificis públics sense aire condicionat. "Sabem al setembre quina serà la temperatura, que segurament serà molt pareguda a la que tenim ara que estem tots amerats en suor", ha denunciat Pacheco.

Els sindicats van presentar al març a la Conselleria d'Educació una proposta de treball per a millorar la climatització dels centres. El coordinador d’acció sindical del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià, Marc Candela, ha reclamat "implementar més zones d'ombra" perquè "els sistemes de ventilació de les aules i marquesines permeten entrar la llum però no la calor". És un pla estructural que hauran de negociar amb la nova Conselleria d’Educació.

També et pot interessar

stats