Les AMPA defenen l'assistència a les aules mentre es garantisca la seguretat sanitària

Puig diu que es busca la màxima assistència presencial i Cs demana la compareixença de Marzà perquè explique com està previst l'inici de curs.

Les AMPA defenen l'assistència a les aules mentre es garantisca la seguretat sanitària
Les AMPA defenen l'assistència a les aules mentre es garantisca la seguretat sanitària

La Confederació d’Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del País Valencià Gonzalo Anaya s'ha mostrat favorable al fet que l'alumnat assistisca a les aules “el màxim possible mentre es puga garantir la seguretat sanitària”. Segons expliquen, només així es podrà garantir “el dret universal a l’educació” de tots els xiquets i xiquetes i previndre l’absentisme escolar.

“Volem uns centres educatius sanitàriament segurs on es garantisca la salut de les nostres filles i els nostres fills i de la resta de la comunitat educativa”, asseguren en un comunicat. “Pensem que podem i és el nostre deure dur a les nostres filles i fills als centres escolars amb total confiança”, afegeixen.

Les AMPA han explicat que el curs passat s'ha acabat de la millor manera que s'ha pogut i amb les famílies jugant “un paper cabdal”. No obstant això, denuncien que han quedat paleses les desigualtats per qüestions, com ara, la bretxa digital i la conciliació familiar, “que ha colpejat molt fort la situació d’inferioritat a què està sotmesa en molts casos la dona, i han aguditzat les desigualtats a escala educativa”. Tot i que asseguren que la Conselleria els ha garantit un pla de xoc telemàtic en cas d’un nou confinament, creuen que “l’assistència presencial no pot ser substituïda i és garant d’equitat i inclusió”.

Puig: “Es busca la màxima assistència presencial possible”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apuntat que es busca la “màxima assistència presencial possible”, sobretot en els àmbits de menor edat perquè la socialització és fonamental durant eixa etapa vital. “Per descomptat, sempre amb les màximes garanties de seguretat i delimitant les situacions de risc”, ha dit sobre un ventall de plans d’actuació que depenen de l’avanç de la pandèmia i que tracten de garantir la traçabilitat del virus.

A més, el cap del Consell ha reafirmat l’acord amb la comunitat educativa per a abordar la tornada a les escoles. “Cada col·legi està fent un esforç enorme per a adequar les aules a aquesta situació”, ha expressat.

Cs demana la compareixença de Marzà

D'altra banda, Ciutadans ha sol·licitat la compareixença del conseller d'Educació, Vicent Marzà, en la Diputació Permanent de les Corts perquè explique com està previst l'inici de curs a la Comunitat Valenciana amb l'augment de casos de coronavirus.

La portaveu d'Educació de la formació, Merche Ventura, ha exigit respostes sobre “els plans de contingència, el desenvolupament de la digitalització de l'educació com a alternativa a l'educació presencial i els protocols per a possibles contagis en els centres escolars”. Sobre aquest tema, ha lamentat que les instruccions que ha donat la Conselleria “han generat infinitat de preguntes en la comunitat educativa”.

L'organització de consumidors (OCU) també ha sol·licitat a les autoritats educatives que “aclarisquen com més prompte millor els protocols de seguretat previstos” per a la tornada a l'escola.

També et pot interessar

stats