#AmorNOesControl, nou missatge per als joves contra la violència de gènere

La Fundació ONCE, la Fundació Legálitas i la Fundació Esport Jove coordinen la campanya de conscienciació.

#AmorNOesControl, nou missatge per als joves contra la violència de gènere
#AmorNOesControl, nou missatge per als joves contra la violència de gènere

Aquest dimarts, 9 d’octubre, s’ha presentat la campanya #AmorNOesControl, amb l’objectiu de sensibilitzar els més joves contra la violència de gènere. En concret incideix en el missatge que les relacions de parella es basen en l'amor, en la igualtat i en el respecte, no en el poder del xic sobre la xica.

La Fundació ONCE, la Fundació Legálitas i la Fundació Esport Jove han presentat aquesta iniciativa per a ajudar la població més jove a identificar conductes delictives relacionades amb la violència de gènere en Internet, de manera que tinga recursos per a reconéixer-les, no permetre-les i denunciar-les.

#AmorNOesControl insisteix que la violència de gènere no sols té lloc quan hi ha violència física, sinó també quan es donen situacions de desigualtat, dominació i control de la parella o exparella, fins i tot en el món en línia.

Preocupa especialment el cas de control de xats i xarxes socials, de suplantació de la personalitat en línia, de difusió de vídeos íntims (sexting) o de xantatge a la parella o exparella sota l'amenaça de publicar contingut íntim (sextorsió).

En la campanya alerten els més joves que aquestes conductes no sols poden ser constitutives de delicte, sinó que són senyals de l'"avantsala d'una mica més greu".

També et pot interessar

stats