Amnistia Internacional celebra els 60 anys amb dos actes a València

L'ONG assegura que compleix sis dècades “posant el poder contra les cordes” i lluitant pels drets humans

60 aniversari d'Amnistia Internacional
60 anys d'Amnistia Internacional / Amnistia Internacional

Amnistia València celebra aquest dimarts els 60 anys d'Amnistia Internacional amb dos actes a la ciutat, en els quals participa Esteban Beltrán, director de l’organització a Espanya. 

Tal com avança l’ONG en un comunicat, enguany es commemora el 60é aniversari des que l'advocat britànic Peter Benenson, inspirat pel cas de dos estudiants portuguesos que havien empresonat per brindar per la llibertat, va fer una crida per a alliberar els presos de consciència. El manifest es va publicar en el diari britànic The Observer i en altres periòdics de tot el món, la qual cosa va marcar l'inici de la marxa d'Amnistia Internacional.

Per celebrar aquesta fita, l’organització inaugura l’exposició "30 Drets Humans" al refugi antiaeri del carrer de Serrans, a València. Es pot visitar de dimarts a diumenge, entre el 21 de setembre i el 10 d'octubre, en horaris de 10 a 14 i de 15 a 19 hores. A més, ha organitzat una xarrada amb Esteban Beltrán a les 18.30 hores al Centre Cultural Octubre. 

Seixanta anys “posant el poder contra les cordes”

L'organització assegura que compleix seixanta anys “posant el poder contra les cordes i lluitant pels drets humans”: des de l'alliberament de presos de consciència fins a la lluita per una vacuna accessible i assequible en la pandèmia, o contra el reconeixement facial.

Des de l'inici del seu recorregut, milers de persones empresonades per les pròpies creences o per la forma de vida han sigut alliberades, desenes de països han posat fi a la pena de mort i s'ha produït la rendició de comptes de líders “que eren intocables”.

També et pot interessar

stats