'Amic', el videojoc valencià que educa sobre la diabetis

S'ofereix als hospitals com a eina professional d'educació sanitària, per a xiquets acabats de diagnosticar

El videojoc ajuda a xiquetes i xiquets amb diabetis a entendre la malaltia / À Punt NTC

Un videojoc valencià ensenya a xiquetes i xiquets què és la diabetis i com es conviu amb la malaltia. El creador, l’enginyer José Luis Díez, ha explicat que Amic va més enllà de l'entreteniment: és una ferramenta digital per a l’educació diabetològica infantil. “Està centrat en el menjar. Com es comporta el nostre cos davant de la glucosa i la insulina, conceptes que poden entendre els més menuts”, ha explicat Díez. 

Conceptes complicats, que ací són fàcils i atractius. Per exemple, Amic ensenya a planificar els nivells de glucèmia del diabètic al llarg del dia. O, dit en l'idioma del videojoc, que l'avió que pilota el cervell ni vole massa alt ni caiga a terra. “El cervell està content perquè la quantitat de glucosa està bé i si veus que està suant és que la cosa no funciona bé”, ha mostrat el creador. 

Aquest videojoc forma part d'un projecte educatiu que inclou fins i tot un robot al qual “li canvia el color dels ulls o et diu que no se sent bé, si no has fet bona gestió de la malaltia”, ha explicat Díez.

Després de cinc anys de desenvolupament a València, el videojoc estarà preparat l'any que ve. Però no, no és de descàrrega lliure. S'ofereix als hospitals com a eina professional d'educació sanitària, per a xiquets acabats de diagnosticar. “L’objectiu és que la família se l’emporte a casa i continue treballant les idees que l'educador o educadora li ha dit”, ha explicat l’inventor del joc.

També et pot interessar

stats