Els amfitrions de pisos turístics critiquen les penalitzacions de les plataformes

Els propietaris dels pisos es troben desprotegits davant de la negativa dels usuaris de proporcionar-los les dades personals.

Les plataformes de lloguer s'enfronten a les queixes dels usuaris.
Les plataformes de lloguer s'enfronten a les queixes dels usuaris.

Des del gener del 2019, la reforma de la llei obliga les plataformes de lloguer de pisos turístics a presentar a l'Agència Tributària la identificació del titular de l'habitatge i la de l'usuari del lloguer.

A causa d'aquesta situació alguns usuaris amfitrions se senten desprotegits, ja que gran quantitat d'usuaris es neguen a presentar la seua identificació. Aquesta circumstància comporta moltes cancel·lacions de reserves per tractar de complir la nova llei i desperta les crítiques dels propietaris, atés que per part de les plataformes hi ha penalitzacions per múltiples cancel·lacions seguides.

Algunes plataformes com Airbnb es defensen al·legant que compleixen la seua política de protecció de dades i adverteixen els usuaris de la possibilitat de l'exigència de la identificació als inquilins.

A la Comunitat Valenciana hi ha un total de 100.000 llicències de pisos turístics, però a penes uns 20.000 es troben inscrits en el registre d'hostatgeria. La regulació d'aquest tipus de lloguers s'ha convertit en una qüestió de seguretat nacional, ja que és una via per a posar fi a les trames de prostitució o permetre el compliment de lleis fiscals, sancionadores i antiblanqueig monetari.

També et pot interessar

stats