Amenacen de judicialitzar el projecte d’Intu Mediterrani si el Consell no hi recorre

La Coordinadora per a la Protecció de les Moles exigeix que la Generalitat presente un recurs de cassació contra la sentència d’Intu.

Amenacen de judicialitzar el projecte d’Intu Mediterrani si el Consell no hi recorre
Amenacen de judicialitzar el projecte d’Intu Mediterrani si el Consell no hi recorre

La Coordinadora per a la Protecció de les Moles ha explicat que acudirà a la Fiscalia de Medi Ambient i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) si el Consell no presenta un recurs de cassació contra la sentència sobre Intu Mediterrani i conclou el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del parc natural del Túria, que evitaria la construcció del macroprojecte.

Des de la Coordinadora han exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “posa fi a l’opacitat i faça gala d’una vertadera transparència” i els reba per a comunicar la posició del Consell sobre aquest macroprojecte.

La sentència anul·lava la resolució que va emetre la Conselleria d’Obres Públiques i Vertebració del Territori el 2016 i per la qual es va denegar el projecte. Aquesta sentència va ser rebuda per l’empresa Intu Eurofund, promotora del projecte Intu Mediterrani a Paterna, amb “satisfacció”.

Poveda també ha recordat que si el projecte tira avant s’eliminaria l’últim pulmó verd que queda en l’àrea metropolitana. Així, considera que seria impossible interconnectar totes les zones verdes amb un corredor que assegure la biodiversitat, i destruiria “el patrimoni històric i antropològic” de la zona com a refugis de pastor, rodes de molí, coves-habitatge, trinxeres o nius de metralladores.

També et pot interessar

stats