Amanda del Río, Fundació Global Nature: “Els aiguamolls estan en perill d’extinció”

La directora tècnica d’aquesta organització alerta que s’ha perdut el 60% de les zones humides a Espanya.

Amanda del Río en 'À Punt Notícies matí'
Amanda del Río en 'À Punt Notícies matí'

Els aiguamolls són aliats, contenidors de vida i actors clau contra el canvi climàtic. Malgrat la seua importància, Espanya ha perdut el 60% de les seues zones humides. És el que ha explicat en À Punt Notícies matí la directora tècnica de la Fundació Global Nature, Amanda del Río. “Els aiguamolls estan en perill d’extinció”, ha alertat, i afig que cal ser conscients del valor d’aquests elements i posar en marxa polítiques per a protegir-los.

Amanda del Río ha fet referència a l’Albufera de València, indicant que “està millor que en el passat”, però que “resta un llarg camí per recórrer”. En aquest sentit, la directora tècnica de la Fundació Global Nature ha comentat que l’Albufera necessita una dotació d’aigua, perquè “els aiguamolls sense aigua no són aiguamolls”, i assegura que no hi ha prou amb l’aigua que arriba del Xúquer.

Malgrat que del Río ha assegurat que a Espanya no hi ha grans llacs, sí que ha afirmat que “és el país amb major biodiversitat d’Europa”, i que és un element que s’hauria de promoure. “El patrimoni natural hauria de ser la nostra bandera”. Per a aconseguir-ho, aposta per la conscienciació, la dotació dels recursos necessaris per a conservar aquests espais i promoure-hi el turisme, sempre des de la sostenibilitat.

També et pot interessar