Amancio Ortega és el més ric d'Espanya, i el valencià Juan Roig el tercer

A la Comunitat Valenciana els màxims accionistes de Mercadona, Coca-Cola, Pamesa i Porcelanosa són les fortunes més grans.

Juan Roig, propietari de Mercadona, té un patrimoni de 7.050 milions d'euros
Juan Roig, propietari de Mercadona, té un patrimoni de 7.050 milions d'euros / Efe

En l'elit econòmica espanyola hi ha 51 milmilionaris i 10 famílies que concentren el 43% del total dels 231.488 milions d'euros que acumulen els 200 espanyols més rics. Després de nou anys d'increment patrimonial, les grans fortunes han perdut un 6,3% de la seua riquesa. Així es recull en la 13a edició del monogràfic Els 200 més rics d'Espanya, publicat pel diari El Mundo.

Amancio Ortega és la persona més rica del país, amb un patrimoni de 50.400 milions, encara que l'any passat va perdre 17.000 milions per la baixada de valor de les accions d'Inditex. En el segon lloc del rànquing està la família de Rafael del Pino, de la constructora Ferrovial, amb 7.650 milions d'euros. Com a tercera fortuna espanyola, i primera valenciana, està Juan Roig, propietari de Mercadona, amb un patrimoni de 7.050 milions d'euros.

La catalana Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola European Partners, és des de 2019 la dona més rica d'Espanya i la quarta fortuna de tot l’Estat. El seu patrimoni s'ha disparat fins als 6.300 milions d'euros. En el rànquing de la Comunitat Valenciana, com a segon més ric, i el 18 a nivell estatal, està Javier Gómez-Trénor Vergés i família, que són també accionistes de Coca-Cola. Tenen un patrimoni de 1.960 milions d'euros.

El sector tauleller està present en les grans fortunes

Fernando Roig, el germà menor de Juan Roig, està en el número 3 dels més rics de la Comunitat Valenciana, i el 54 d'Espanya. Suma interessos en diferents sectors, des del tauleller, amb Pamesa, l'alimentació, té el 9% de les accions de Mercadona, fins al futbol, és el propietari del Villlarreal. Té un patrimoni de 930 milions d'euros.

També dins del sector tauleller castellonenc estan María José Soriano i Silvestre Segarra, socis de Porcelanosa, a Vila-real. Són els quarts més rics de la Comunitat, i el número 62 de l’Estat, amb un patrimoni de 860 milions. Els seus socis en l'empresa, els germans Colonques, són la setena fortuna valenciana amb un patrimoni de 500 milions d'euros i la número 100 a nivell estatal.

La família García Peralta, copropietaris de l'empresa de calçats Tempe, a Elx, estan en la posició 95, amb un patrimoni de 520 milions d'euros. Els germans Juan i Pedro Alcaraz, de Sant Joan d'Alacant, són la sisena fortuna valenciana, amb un patrimoni de 500 milions d'euros. Són els expropietaris de Goldcar, la companyia de lloguer de cotxes.

També et pot interessar

stats