Alzira demana la declaració de zona catastròfica pels danys causats per la pluja

L'alcalde traslladarà al delegat del govern espanyol la necessitat de millorar les infraestructures hídriques per a evitar inundacions.

Alzira després de les fortes pluges caigudes durant la matinada del passat 16 de novembre
Alzira després de les fortes pluges caigudes durant la matinada del passat 16 de novembre / Natxo Frances (Efe)

L'Ajuntament d'Alzira ha elaborat un informe dels danys causats per les inundacions dels últims dies per a demanar al Govern d'Espanya la declaració de zona d’emergència. A la capital de la Ribera Alta, s'han acumulat 454 litres per metre quadrat.

Des que va començar el temporal dimecres passat, els observatoris d'AVAMET han recollit 630 litres per metre quadrat a Barx i més de 500 a Gandia, Alfauir i Pinet, tots a la Safor. L'Agència Estatal de Meteorologia ja ha desactivat tots els avisos.

En Les notícies del matí l'alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha demanat al veïnat dels barris de les Basses, l'Alquenència i Venècia-Pere Crespí que “acudisquen a les oficines de la Clau i informen dels danys que han patit en cases i comerços”.

Gómez ha explicat que en l'informe dels danys causats que presentaran al delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, aportaran “dades tècniques per tal de veure que al segle XXI no hi ha les infraestructures necessàries per a protegir a la població”. L’alcalde de la ciutat ha declarat que “la ciutadania d’Alzira no pot resignar-se i estar pendent dels episodis de pluja per a poder viure”.

A més, l'Ajuntament d'Alzira traslladarà la necessitat que es milloren les infraestructures hidràuliques per a evitar inundacions i sol·licitarà una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Així mateix, es demanarà un pla per a evitar inundacions com les que ha patit durant l'últim temporal de pluges.

També et pot interessar

stats