Álvaro Castellanos, cap de l'UCI a La Fe: "Durant els pròxims deu dies seguirem ingressant pacients greus"

El percentatge d'hospitalitzacions en els joves és menor, però alerta que el 10% de pacients que ingressen a l'hospital per Covid acabaran a una UCI i alguns moriran

15.07.2021 | Entrevista LNM Álvaro Castellanos

El cap del servei de l'UCI de l'hospital La Fe de València, Álvaro Castellanos, ha admés a Les notícies del matí que hi ha preocupació per l'increment dels casos en els hospitals valencians. "Les previsions són que durant els pròxims deu dies seguirem ingressant pacients greus a les unitats de cures intensives", ha lamentat. Castellanos ha puntualitzat que la gravetat és menor a escala global entre els joves i els pacients tenen millor pronòstic que els de més edat.

El facultatiu ha explicat que el percentatge d'hospitalitzacions entre els joves és inferior al dels majors. En qualsevol cas, ha deixat clar que les dades ja es reflecteixen en l'UCI i ha recordat que el 10% de pacients que ingressen a l'hospital per Covid acabarà a una UCI. Castellano ha destacat la necessitat de respectar les mesures actuals i de no relaxar-se.

Al llarg de l'entrevista també ha explicat que l'obesitat és un factor de gravetat. independentment d'altres factors. "Està clar que hi ha una relació entre l'obesitat i la gravetat. Amb més pes, el pronòstic empitjora, i ara queda esbrinar per què ocorre això", ha ampliat. Castellanos ha advertit que, siga com siga l'evolució, els pacients que han necessitat ventilació mecànica tardaran entre un mes i dos mesos i sentiran fatiga, que és la seqüela més freqüent.

Sobre el procés de vacunació, el doctor ha dit que "tot el que es puga avançar en la vacunació" és important. I ha apostat per baixar l'edat dels vacunats en la mesura possible. "Si es pot accelerar la campanya, seria estupend", ha resumit.

"Alguns joves faltaran, això és inevitable, esperem que no molts"

Sobre les mesures marcades per la Generalitat, ha deixat clar que els sanitaris "sempre" demanaran que siguen "encara més estrictes", però espera que les decisions siguen suficients. El metge ha dit que aquesta onada té un afegit que és la variant delta, més infecciosa i, de moment, amb una mortalitat baixa. "Però alguns joves faltaran, això és inevitable, esperem que no molts", ha considerat.

Les reinfeccions en persones vacunades solen ser lleus

Castellanos, finalment, ha recordat que les vacunes tenen una eficàcia que no arriba al 100%, el que vol dir que alguns vacunats s'infectaran. També considera que l'eficàcia de les vacunes baixa lleument en les noves variants. En general, les reinfeccions en persones vacunades són lleus.

També et pot interessar

stats