Els dos alumnes de la UPV que van piratejar el sistema per a apujar-se la nota aniran a juí

S'enfronten a una condemna de tres anys de presó i multes de 3.000 euros per delictes de falsedat, descobriment i revelació de secrets.

Els acusats van accedir de manera il·lícita a la xarxa informàtica de la universitat
Els acusats van accedir de manera il·lícita a la xarxa informàtica de la universitat / Steve Halama (Unsplash)

Els dos alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) que van piratejar el sistema informàtic del centre per a apujar-se la nota aniran finalment a juí, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Si bé encara no s'ha assenyalat una data concreta per al juí, el jutjat d'instrucció número 14 ha dictat l'obertura de juí oral i ha traslladat l'assumpte als jutjats penals.

Es tracta de dos estudiants del doble grau d'Administració d'Empreses i Enginyeria en Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, que s'enfronten a una possible condemna de tres anys de presó. La Fiscalia Provincial de València els considera responsables d'un delicte continuat de falsedat en document oficial i un altre, també continuat, de descobriment i revelació de secrets, i els reclama multes de 3.600 i 3.000 euros per a cadascun.

El primer dels acusats, al qual es reclama una multa major, va millorar les notes de sis assignatures en deu accessos, mentre que el segon va utilitzar aquests accessos il·legals en dues ocasions per a millorar les notes en dues assignatures.

Enregistrador de teclat

Els acusats, segons l'acusació que exerceix el ministeri públic, van accedir de manera il·lícita a la xarxa informàtica de la universitat en diverses ocasions entre el 2 d'abril de 2017 i el 31 de gener de 2018. Ho feren apoderant-se dels noms d'usuari i de les claus mitjançant un sistema 'enregistrador de teclat', que memoritza les pulsacions que es fan en un teclat instal·lat en els ordinadors que utilitzava el professorat dins de les aules.

La direcció de la UPV va obrir un expedient administratiu als processaments per falta "molt greu", que va concloure amb una proposta de sanció –de la qual no s'ha informat– i que va ser remés al jutjat instructor.

També et pot interessar

stats