Alumnes sords denuncien l'absència d'intèrprets de llengua de signes als instituts

Denuncien que els estudiants "no han pogut seguir les classes en igualtat de condicions amb la resta de companys".

L'associació ha assegurat que es tracta d'una situació "clarament discriminatòria".
L'associació ha assegurat que es tracta d'una situació "clarament discriminatòria".

La Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valencina (Fesord CV), juntament amb un grup d'estudiants sords i les seues famílies, han expressat el seu "malestar i disconformitat" per l'absència d'intèrprets de llengua de signes en els instituts públics des d'inici de curs. 

L'associació ha assegurat que es tracta d'una situació "clarament discriminatòria" com a conseqüència d'un "demora administrativa". De fet, segons Fesord CV, aquests estudiants "no han pogut seguir les classes en igualtat de condicions amb la resta de companys" durant el primer trimestre del curs.

La presidenta de l'associació ha explicat que a mitjans de setembre l'administració autonòmica "va publicar una convocatòria per a la creació d'una borsa de treball temporal dirigida a professionals en possessió del títol en el cicle formatiu superior d'antegració a la llengua de signes" amb l'objectiu de "regular-ne la contractació". Així mateix, ha recordat que reclamen el procés de regulació d'aquestes figures professionals des de l'any 2000.

Tant la federació com el mateix alumnat sord i les seues famílies reconeixen l'esforç realitzat per la Conselleria d'Educació en els últims exercicis acadèmics, tant pel que fa a l'increment en la dotació d'intèrprets de llengua de signes en les aules com a la recent creació d'aquesta borsa de treball", ha indicat l'entitat. Tot i això "no entenen ni comparteixen que tot aquest procés de regulació laboral s'iniciar formalment en el mes de setembre, pocs dies abans de l'inici de les classes". 

També et pot interessar

stats