Alumnes d’un col·legi a Barcelona creen una mà amb una impressora 3D per a un xiquet de Paiporta

Els pares de Roberto es van posar en contacte amb el col·legi del Turó perquè ja havien fet un projecte paregut

Roberto, amb la mà feta en una impressora 3D / À Punt NTC

Roberto, de huit anys, va nàixer a Paiporta (Horta Sud) amb una malformació congènita a la mà dreta. La implicació d'una escola de Montcada i Reixac, a Barcelona, ha permés fer-li una mà biònica en una impressora 3D. El que va començar a una classe ha acabat com una lliçó per a tots. 

El pare de Roberto es va posar en marxa quan el xiquet es queixava perquè li deien coses a l’escola. Va trobar en internet l'escola El Turó, que anys arrere ja va fer una pràctica semblant. Només calia presentar-s'hi: els pares de Roberto enviaren un vídeo a l’escola en què el xiquet els demanava col·laboració.

Una vegada rebuda la petició, els alumnes catalans prengueren mesures, agafaren un alumne com a model i començaren una pràctica que anava molt més enllà de la robòtica. Van gravar cada part del procés perquè Roberto poguera veure'n l’evolució. Christian Peraire, coordinador digital de l’escola El Turó de Montcada i Reixac, valora aquesta pràctica com “una normalització de la diversitat funcional que troben al dia a dia”. 

Roberto llueix amb orgull la mà blava de superheroi sense saber que açò no ha fet més que començar. Ara, l’escola de Paiporta on estudia Roberto vol participar en el projecte, i crearan “sinergies amb el centre del Turó” per a futurs projectes, ha declarat la directora del col·legi La Immaculada de Paiporta.

També et pot interessar

stats