Alumnes d’Alcossebre recullen 57 quilos de residus a la serra d’Irta

Les jornades Clean Up tenen com a objectiu la conscienciació ambiental.

Alumnes del CEIP La Mola d’Alcossebre arrepleguen residus en el parc natural de la serra d’Irta
Alumnes del CEIP La Mola d’Alcossebre arrepleguen residus en el parc natural de la serra d’Irta

47 alumnes i 6 professors de primària del col·legi La Mola d’Alcossebre dediquen una jornada a netejar la serra d’Irta. És una de les actuacions de formació i conscienciació pel medi emmarcada en un pla de sensibilització que duen a terme diverses entitats, entre les quals hi ha el Consorci de Residus C1, el parc natural serra d’Irta o el Projecte Bionord. L’activitat es va iniciar amb una fase de formació en l’aula, en què especialistes ambientals donaren als alumnes nocions sobre el canvi climàtic i l’abandonament de residus en espais naturals. Va continuar amb el trasllat dels alumnes al parc, que van participar en l’activitat dividint-se en grups per iniciar una ruta d’uns 4 quilòmetres de recorregut per a recollir residus i deixalles abandonats per diferents zones naturals.

Els alumnes i les alumnes han recollit 47 bosses, amb 57 kg de pes. Sobretot hi han trobat metalls, ampolles de plàstic i vidre. Amb aquest xicotet gest s’ha aconseguit salvar la tala de més de 3 arbres, recuperar més de 1.000  kW d’energia, i salvar la contaminació de 3.000 litres d’aigua marina. S’ha evitat l’emissió de gasos efecte hivernacle, i, sobretot, s’ha evitat que s’acumulen més residus al mar, amb el dany que això suposa per a la flora i fauna marina.

Aquesta actuació es repetirà el dia 23 amb alumnes de 1r i 2n curs d’educació primària del CEIP Lo Campanar d’Alcalà de Xivert.

També et pot interessar

stats