Alumnes de 13 escoles pilot podran cursar religió islàmica

Tant els ajuntaments com les AMPA reclamen més informació sobre aquesta nova assignatura.

Alumnes de 13 escoles pilot podran cursar religió islàmica
Alumnes de 13 escoles pilot podran cursar religió islàmica

En 13 centres escolars de la Comunitat Valenciana s'oferirà enguany una assignatura de religió diferent de la catòlica, la islàmica. Cinc d'aquests centres estan a les comarques d'Alacant. En municipis com Crevillent i Almoradí els alumnes podran cursar a l'escola religió islàmica, si així ho demanen les famílies dins d'aquesta experiència pilot de la Conselleria d'Educació. 

La decisió de la Conselleria d'Educació respon al compliment de la normativa estatal, i a un acord de 1992, pel qual les escoles públiques i concertades tenen l'obligació d'ofertar a les famílies les classes de religió, tant catòlica com islàmica o evangelista. 

Els ajuntaments de les localitats triades per aquest projecte i les AMPA d'aquestes escoles reclamen més informació i transpàrencia, tant pel que fa a la matèria curricular com al professorat que l'impartirà.

A Almoradí hi ha 4 col·legis públics, i la població escolar que podria professar l'islam oscil·la entre el 20% i el 40%. És per això que la Conselleria d'Educació ha triat aquesta població per a posar en marxa un projecte pilot que oferirà altres opcions de religions diferents de la catòlica, sempre que les famílies ho demanen. Des de l'Ajuntament d'Almoradí critiquen la falta d'informació i el fet que no se'ls haja consultat. Per la seua banda, les AMPA dels col·legis d'Almoradí diuen que no han rebut cap sol·licitud sobre aquest assumpte, i reclamen més informació sobre la nova assignatura de religió islàmica.

L'Ajuntament de Crevillent també ha manifestat que l'educació té problemes més urgents abans d'impartir classes d'altres religions. El seu alcalde ha confirmant que amb un centre civil islàmic i una mesquita la població musulmana té garantides l'ensenyament d'aquesta religió.

Dels 1.400 centres escolars que hi ha a la Comunitat Valenciana, només 13 oferiran aquest curs altres opcions a la religió catòlica.

També et pot interessar

stats