Les altes temperatures disparen la venda de ventiladors i aires condicionats

La demanda ha crescut tant que els instal·ladors d’aires condicionats han hagut de rebutjar treballs per no donar l'abast

La calor dispara la demanda de ventiladors i aires condicionats / À Punt NTC

A causa de la fortíssima calor d’aquest estiu s’ha disparat un 180% per cent la venda de ventiladors i també, en contra del que es puga pensar, dels aires condicionats, molt més cars. De fet, s'ha incrementat tant la demanda que fins i tot hi ha llista d'espera.

Malgrat els elevats preus de l’electricitat i la inflació creixent, les altes temperatures dels últims mesos han fet que molta gent es decidisca a invertir en el que ha estat un dels productes estrela de l’estiu: els ventiladors, tant de sostre com de peu. La responsable de l’empresa de venda d’aparells elèctrics Euronics de Torrent, María José Campayo, afirma a À Punt NTC que enguany la demanda d’aquest producte ha augmentat entre un 180% i un 200%.

Però no només s’ha disparat la venda dels ventiladors. Famílies que mai s’havien plantejat instal·lar-se un aparell d'aire condicionat perquè no l’havien necessitat han decidit comprar-ne un enguany i han hagut d’esperar-se. És el cas de Rafa Desco, veí de l’Eliana, que ha contat a À Punt NTC que la llista d’espera era de mínim de dues setmanes. 

Segons el president de l’associació d’instal·ladors de climatització, Diego Saina, la demanda d’instal·lació d’aires condicionats s’ha incrementat vora un 16%, fet que els ha forçat a dir que no a moltes persones, cosa que no els havia passat mai. Assegura que no els havia passat mai, perquè malgrat la demanada creixent any rere any, sempre han donat l'abast. “Ha sigut desproporcionat”, postil·la. 

També et pot interessar

stats