Les altes diàries quasi dupliquen els contagis a la Comunitat Valenciana

Els nous positius (191) i les defuncions (27) baixen respecte a dimecres i la pressió assistencial a les UCI està com fa tres setmanes.

VÍDEO | Les altes diàries quasi dupliquen els contagis a la Comunitat Valenciana

El nombre de persones que supera el coronavirus a la Comunitat Valenciana creix per tercer dia consecutiu i quasi dupliquen els contagis diaris: s'han registrat 342 altes en les últimes 24 hores. Són 51 més que en el balanç de dimecres, i suposa un increment del 10,1%. 44 d’aquestes altes han sigut a Castelló, 88 a Alacant i 210 a València i, des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 3.702 persones, més d'un terç del total d'infectats.

Des de l’última actualització de dades, baixen tant el nombre de nous contagis com el de defuncions diàries. Així, s’han detectat 191 positius, 20 menys que dimecres, el que suposa un increment del 2%. 26 dels nous contagis s'han detectat a la província de Castelló, 142 a la de València i 23 a la d’Alacant. El còmput total s'eleva a 9.615.

Pel que fa al nombre de defuncions, se n'han detectat 27 en les últimes 24 hores, 11 menys que dimecres (un 2,8%): 4 a Castelló, 12 a Alacant i 11 a València. Set de les morts han tingut lloc en residències de majors. Des que va començar la crisi sanitària, han perdut la vida 972 persones diagnosticades amb el virus.

Si es compara l'evolució de les tres magnituds, destaca que el creixement de les altes en l'última setmana ha sigut de vora el 10% diari, mentre que les defuncions i els positius augmenten a raó d'un 2%, aproximadament. Només en l'última setmana hem de lamentar 205 morts, mentre que les hospitalitzacions han baixat en quasi 300 i es freguen les 2.000 altes. L'epidèmia encara no ha quedat arrere, però sí que han passat ja els pitjors dies.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 1.247 persones hospitalitzades, 97 ingressos menys que dimecres. D’aquestes, 183 són de la província de Castelló (34 a l’UCI), 347 de la d’Alacant (105 a l’UCI) i 717 de la de València (135 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 274 persones, 27 menys que ahir. La pressió assistencial provocada per la Covid-19 ha caigut a nivells pareguts als de fa tres setmanes, a finals de març.

Fins ara 1.556 professionals sanitaris han donat positiu des que va començar la pandèmia, però 560 ja han rebut l'alta. Actualment, hi ha 994 casos actius.

Durant tota la crisi sanitària, la Conselleria de Sanitat Universal ha realitzat tests a 43.420 persones amb 9.615 persones que han donat positiu per la Covid-19 i 33.805 han resultat negatives. En total s’han fet 74.044 proves de PCR i 5.010 tests ràpids. Cal tindre en compte que a algunes persones se’ls ha més d’una vegada la prova per a confirmar resultats o per a fer el seguiment de l’evolució de la malaltia.

Casos en 95 residències

A hores d'ara hi ha a la Comunitat Valenciana 95 residències de gent major que registren almenys un cas de Covid-19 confirmat, dues menys que dimecres. S’han detectat 62 nous positius entre els residents i 4 entre la plantilla. A més, hi ha 24 centres en situació de “vigilància activa”, un més que el balanç anterior, que correspon al departament sanitari de la Plana.

Contractació de 600 residents

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que es procedirà a la contractació durant sis mesos prorrogables dels 600 facultatius i 80 infermers i infermeres especialitzats que finalitzaran la residència durant el mes de maig. D’aquesta manera, i una vegada s’ha acordat no prolongar el procés d’avaluació, aquests professionals sanitaris seguiran prestant servei en el sistema sanitari valencià quan superen l’avaluació del període de residència. Aquests contractes seran prorrogables sis mesos més i de manera successiva, en funció de com evolucione la crisi sanitària.

Recompte de víctimes mortals coordinat amb el Ministeri de Justícia

Barceló també ha explicat que la Generalitat ha demanat per carta al Ministeri de Justícia “l’accés a tots els certificats de defunció expedits a partir de l’1 de març a la Comunitat Valenciana que continguen com a causa de la mort possible cas de Covid-19, per tal de tindre dades de recompte fiables”.

Aquest anunci coincideix amb el canvi de criteri a Catalunya en el recompte de les víctimes mortals, que ha comportat que es duplique el nombre oficial de víctimes de la pandèmia fins als 7.097. El nou recompte incorpora les defuncions en hospitals, però també en residències, centres sociosanitaris i domicilis.

Amb el mateix fi, el passat 13 d’abril el Ministeri de Justícia va modificar el mecanisme de comunicació establit inicialment perquè els registres civils remeten les dades de morts per la pandèmia del coronavirus. Des d’aquell moment s’envia un formulari diari per a arreplegar la informació sol·licitada amb l'objectiu de fer el recompte de defuncions i obtindre una informació “veraç, contrastada i al més objectiva possible”.

També et pot interessar

stats