Les altes continuen a l'alça, però repunten les morts diàries

Tot i registrar-se el menor increment de positius en cinc dies (219), des que començà la pandèmia ja se superen els 9.000 contagis.

VÍDEO | Les altes continuen a l'alça, però repunten les morts diàries

L’últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 179 persones recuperades en un dia, que s’afigen al balanç total. Des de l’inici de la pandèmia, s’han curat 2.803 persones, prop d’un terç dels casos diagnosticats. Tot i això, el nombre de morts experimenta un significatiu augment després de quatre dies de descensos.

En les últimes 24 hores, s’han detectat 219 nous contagis, 44 menys que diumenge. Suposen un increment del 2,5% respecte d’ahir, és el més xicotet des de fa cinc dies. Per províncies, 27 s'han diagnosticat a la de Castelló, 113 a la de València, 79 a la d’Alacant. La xifra total de positius, segons ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ascendeix a 9.060.

Les defuncions continuen sent la pitjor manifestació de la crisi sanitària a la Comunitat Valenciana. La xifra de morts diàries aquest dilluns quasi duplica les comptabilitzades diumenge (38 davant de 20), i la meitat d’elles es corresponen amb residències de majors. Es manté així la tendència de tota la setmana passada, que situa els geriàtrics valencians en el pic de mortalitat. Des que va començar la crisi sanitària han mort 876 persones diagnosticades amb el virus.

Les hospitalitzacions continuen baixant. Ara mateix, hi ha 1.428 persones hospitalitzades, 19 ingressos menys que diumenge. D’aquestes, 222 són de la província de Castelló (38 a l’UCI), 420 de la d’Alacant (120 a l’UCI) i 786 de la de València (158 a l’UCI). En les unitats de cures intensives, hi ha 316 persones, quatre menys que diumenge.

Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha un total de 1.487 sanitaris contagiats, 11 més que en el balanç anterior. Fins ara, el total de proves que han donat negatiu arriba ja a les 29.894.

Casos en 101 residències

Pel que fa a la situació a les residències de persones majors, hi ha 101 residències amb almenys un cas positiu de Covid-19. En les últimes 24 hores, s’han registrat 43 nous positius entre els residents i 5 entre la plantilla. La Conselleria de Sanitat Universal manté 23 centres en situació de “vigilància activa”, cinc més que ahir: 4 a Castelló, 6 a Alacant i 13 a València.

Tornada al treball

Respecte a la tornada al treball prevista per a dimarts a la Comunitat Valenciana, Barceló ha explicat que s’han coordinat els protocols des de la Direcció General de Salut Pública i l’Invassat a partir dels que ha elaborat el Ministeri de Sanitat. Segons la consellera, “s’han enviat protocols als comités de prevenció de riscos laborals de les empreses per a insistir en les mesures d’higiene i espais de treball, a més de l’obligatorietat de comunicar els casos positius perquè la Conselleria de Sanitat puga activar els protocols pertinents”. “Aquests protocols, que fixen que les persones amb símptomes encara que siguen lleus o hagen estat en contacte amb una persona contagiada no acudisquen al lloc de faena, també s’estan treballant de manera coordinada amb la patronal, les empreses i els sindicats”, ha afegit.

Repartiment de mascaretes

Barceló ha afirmat que l’ús de la mascareta és “únicament necessari” per a les persones que viatgen en transport públic. “El Ministeri de Sanitat les distribuirà en parades de metro o trens de rodalia com a mesura addicional a mantindre les distàncies de seguretat”, ha afegit. Barceló també ha explicat que el Ministeri que encapçala Salvador Illa encara no ha traslladat el material concret que destinarà a la Comunitat Valenciana ni com es farà el repartiment al transport urbà. “Des de la Generalitat, posarem en marxa mesures addicionals i en les pròximes hores sabrem com podem contribuir-hi”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats