Les altes continuen creixent a la Comunitat Valenciana amb 428 més

La meitat de les morts en residències de majors s'han produït en els últims sis dies.

VÍDEO | Les altes continuen creixent a la Comunitat Valenciana amb 428 més

L’últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa per segon dia consecutiu la xifra més alta de persones recuperades en un dia: 428 altes. Suposa quasi duplicar el nombre d'altes registrades el dimecres (241) i un augment del 31,8%. Des de l'inici de la pandèmia s'han curat 1.772 persones: 194 a Castelló, 632 a Alacant i 946 a València. És el tercer dia que la xifra d'altes supera àmpliament els indicadors de contagis i defuncions. Tot i aquesta dada positiva, el nombre de nous casos puja per segon dia seguit, mentre que el de morts baixa lleugerament.

En les últimes 24 hores, s’han detectat 309 nous contagis, 97 més que dimecres (un augment del 3,9%). Per províncies, 22 són a la de Castelló, 238 a la de València, 47 a la d’Alacant. Hi ha dos casos més sense assignar. La xifra total de positius ascendeix a 7.964: 921 a la província de Castelló, 2.850 a la d’Alacant, 4.188 a la de València, i cinc casos sense assignar. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va explicar el dimecres que l'augment dels casos diaris s'atribuïa al fet que ara s'ha augmentat la quantitat de tests i, per tant, el sistema de diagnòstic de la Covid-19 és més sensible.

La xifra diària de defuncions baixa lleugerament després del repunt de dimecres, i passa de 52 a 43. Per tant, el còmput total s'incrementa en un 5,9% i es situa en 767 persones que han perdut la vida diagnosticades amb el virus: 96 a Castelló, 361 a València i 310 a Alacant. De les noves morts, 15 s'han produït en residències de majors. Els centres geriàtrics valencians estan vivint aquests dies el pic de mortalitat, ja que durant els últims sis dies han concentrat la meitat de les 233 defuncions registrades en aquests espais des que va començar la pandèmia.

El lleuger repunt de nous casos i morts dels últims dos dies situa a la Comunitat Valenciana en un escenari molt paregut al de diumenge, amb 283 i 42, respectivament.

Les hospitalitzacions i els ingressos en unitats de cures intensives (UCI) tornen a baixar. Segons ha confirmat Barceló, aquest dijous hi ha 98 persones menys ingressades en hospitals que el dimecres. En total n’hi ha 1.616: 219 són de la província de Castelló (41 a l’UCI), 487 de la d’Alacant (131 a l’UCI) i 910 de la de València (176 a l’UCI). Les UCI registren 23 persones menys que la jornada anterior.

1.377 professionals sanitaris han donat positiu des que va començar la pandèmia, però 242 ja han rebut l'alta. Així mateix, el total de proves que han donat negatiu arriba ja a les 25.214.

Baixen les residències amb casos

Pel que fa a la situació de les residències, a hores d’ara hi ha 89 residències amb almenys un cas positiu per Covid-19 (14 menys que dimecres): 13 a Castelló, 23 a Alacant i 63 a València. Aquesta xifra s’ha reduït respecte a dies anteriors perquè en alguns dels casos l’afectació era d’algun professional sanitari. Una vegada aïllada la persona contagiada i haver superat la malaltia en el centre no es registra cap brot de la malaltia. Durant tota la pandèmia han mort 233 residents i s’han detectat 976 casos en persones residents i 239 en professionals. Hi ha, a més, 13 residències en situació de vigilància activa (una més que dimecres): 5 a Castelló, 4 a Alacant i 4 a València.

Certificat per a treballadors que es reincorporen

La consellera de Sanitat aposta per realitzar tests ràpids a tots els treballadors i treballadores que es reincorporen a la faena perquè puguen certificar que estan lliures de la Covid-19. Ha destacat que "no es pot tornar arrere i propagar el virus" en la fase de desescalada i que, per això, la tornada al mercat laboral s'hauria de fer de forma controlada a mesura que avance l'alçament gradual del confinament.

També et pot interessar

stats