Moren un matrimoni major i el fill en un incendi en un pis de València

S'investiguen les causes de la tragèdia, ocorreguda en un immoble del barri de la Fontsanta, però les primeres hipòtesis apunten a un foc "accidental"

L'incendi, molt virulent, s'ha declarat a primera hora del matí en un edifici del carrer Escultor Salcillo, a la Fontsanta
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'abril 2023 - 08:30 Actualitzat: 03 d'abril 2023 - 12:58

Incendi mortal a València. Tres persones han perdut la vida aquest dilluns en un foc declarat en un pis de la ciutat, segons ha pogut saber À Punt de fonts policials. La tragèdia ha ocorregut en un immoble de sis plantes ubicat en el carrer Escultor Salcillo número 8, al barri de la Fontsanta —en la part oest de la capital—, per causes que investiga la Policia Científica. Les primeres hipòtesis apunten que l'origen de les flames "sembla que és accidental", tot i que no s'han especificat més detalls.

Les víctimes són un matrimoni i el fill dels dos, dels quals de moment es desconeixen les edats. Sí que ha transcendit que la parella era major i, amb dificultats de mobilitat, cosa que els ha impedit fugir de les flames. Fonts de la Policia Local estimen que els ancians tenien al voltant de 86 anys i el fill, que vivia amb ells, 58.

Dispositiu d'emergències desplegat davant l'immoble cremat
Dispositiu d'emergències desplegat davant l'immoble cremat / Pilar de la Fuente

Els bombers de l'Ajuntament de València han rebut l'avís pel sinistre vora les set i mitja del matí. Immediatament, un dispositiu d'emergències s'ha mobilitzat al lloc dels fets per tal d'auxiliar la família i extingir les flames. L'incendi ha començat en el quart pis de la finca, i ràpidament s'ha propagat al pis de dalt. Afortunadament, els residents en aquesta cinquena planta han pogut abandonar a temps l'edifici, a diferència de la família de la quarta, que ha mort víctima del foc. La vivenda on ha ocorregut la tragèdia ha quedat en sinistre total.

En l'extinció han treballat efectius dels parcs de l'Oest, amb suport dels del Sud i Campanar, segons han assenyalat a Efe fonts de Bombers de València. Vora les deu del matí, han aconseguit traure els cossos sense vida de les tres víctimes de l'habitatge cremat. El veïnat de l'immoble ha hagut d'esperar al carrer que finalitzaren les actuacions de l'operatiu d'emergències per a poder tornar a casa.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat a través de Twitter que està "profundament consternat" pel succés i ha traslladat el seu suport a la família de les víctimes en "aquests moments tan complicats".

Un veí d'un bloc de cases pròxim ha explicat a Efe que el matrimoni mort era sordmut i que ha vist una persona al balcó del pis incendiat que "no responia". Altres dues veïnes del mateix immoble han relatat que han viscut l'incident amb molta por. La primera, tancada en el bany de sa casa amb tovalloles a la porta fins que han arribat els bombers; la segona, ha baixat l'escala a mitjan vestir. Com molts altres veïns, han hagut de travessar una intensa fumera per a posar-se fora de perill. 

També et pot interessar

stats