Almenys un mort i huit ferits en una forta explosió en una planta petroquímica de Tarragona

No s'han detectat la presència de tòxics en l'aire als voltants del riu Francolí, pròxim a l'empresa accidentada.

VÍDEO | Almenys un mort i huit ferits en una forta explosió en una planta petroquímica de Tarragona

Una persona ha mort i huit més han resultat ferides de diversa consideració en una forta explosió en una planta petroquímica de la Canonja (Tarragona), que s’ha produït cap a les 18:45 hores i ha originat un incendi de grans dimensions. Allí s’han desplaçat 29 dotacions dels Bombers de la Generalitat i els equips d’emergència. 

A causa de l'onada expansiva causada per l’explosió, una persona ha mort en assolar-se un element estructural d’un habitatge a la plaça de García Lorca a Torreforta, un barri de Tarragona pròxim a la planta petroquímica. 

Entre les persones ferides n'hi ha de molt greu i una en estat crític, que han sigut traslladades a l'Hospital de la Vall d'Hebron en helicòpter. Una altra es troba menys greu i ha sigut atesa a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. La resta dels ferits han sigut de caràcter lleus. 

Els treballadors de l'empresa, de vora 120 empleats, han informat que falta per localitzar una persona, "que no s'ha trobat i potser ha eixit", segons ha dit el conseller d’Interior, Miquel Buch, en declaracions a Catalunya Ràdio. 

Ara el cos de bombers treballa per a sufocar les flames d'un depòsit on hi ha productes químics i revisar el recinte per a descartar que hi haja cap persona bloquejada. 

Medi Ambient descarta presència de tòxics en l’aire

Unitats de Medi Ambient desplaçades al lloc dels fets han informat que no es detecta la presència de tòxics en l'aire als voltants del riu Francolí, pròxim a l'empresa accidentada. 

En produir-se l’explosió, la Direcció General de Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla d'emergències químiques Plaseqcat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha posat en marxa el protocol davant accidents de múltiples víctimes i ha mobilitzat a unitats especialitzades.

El Servei Català de Trànsit ha informat a través del seu compte de Twitter que la circulació a la carretera N-340, que estava restringida a causa del foc, ja s’ha reobert. Renfe ha interromput la circulació de trens en els trams que van de Tarragona a Reus i de Tarragona a Port Aventura, que ja han quedat restablits, tot i que es preveuen retards de vora 30 minuts. 

L'empresa IQOXE, on ha ocorregut l'explosió, és l'única indústria d'Espanya que processa òxid d'etilé, amb capacitat per a produir un total de 140.000 tones a l'any, una substància que s'empra per a fabricar polímers. 

Torra, Aragonès i Buch es desplacen a la Canonja

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presideix una reunió de seguiment sobre l'explosió a la qual assisteixen també el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, i els consellers Miquel Buch i Alba Vergès.

Sánchez es posa a la disposició del govern català

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte amb Torra, per a oferir-li la seua col·laboració i el "suport que siga necessari" arran "d’aquest greu succés". L’executiu espanyol ha assegurat, a més, que el contacte amb la Generalitat de Catalunya és permanent des del primer moment a través de la delegada del govern. 

També et pot interessar

stats