Almenys tres morts en l’incendi d’una nau ocupada a Badalona

El foc es va iniciar de nit en l’edifici on convivien al voltant d’un centenar de persones.

Almenys tres morts en l’incendi d’una nau ocupada a Badalona
Almenys tres morts en l’incendi d’una nau ocupada a Badalona

Els bombers de la Generalitat de Catalunya han informat que han trobat els cossos sense vida de tres persones a l’interior de la nau ocupada de Badalona en la qual aquest dimecres es va declarar un incendi que havia ocasionat també ferides a 17 persones que hi vivien. A l’interior de la nau incendiada continuen treballant una trentena de dotacions amb totes les precaucions pel “el risc d’assolament estructural” de l’edifici.

L’incendi, originat la nit del dimecres, a més ha causat dos ferits en estat crític que han sigut traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron i al Germans Trias i Pujol (Can Ruti), respectivament, i quatre en estat greu, de les quals tres han sigut derivats també a Can Ruti i un a l’Hospital de la Mar.

Els onze ferits restants, amb ferides lleus, han sigut donats d’alta pel Sistema d’Emergències Mèdiques, que ha muntat una Àrea Sanitària Mòbil i mobilitzat a 18 unitats de suport vital avançat, sis de suport vital bàsic, dues logístiques i una de transport sanitari no urgent per a assistir als ferits, en la majoria, per saltar des de les finestres de la nau per a escapar de l’incendi.

La nau incendiada és un edifici de tres plantes situat al carrer Tortosa, en el barri del Gorg, de Badalona, que està abandonat des de fa anys, però en el qual residia al voltant d’un centenar de persones, la qual cosa havia generat algunes queixes veïnals.

En el lloc de l’incendi, el cap operatiu dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, David Borrell, va explicar que no descartava que a l’interior pogueren haver-hi persones atrapades en una situació que, va admetre, “és incompatible amb la vida”.

També et pot interessar

stats