Almenys tres morts en l'explosió en un edifici al centre de Madrid

Els fets han ocorregut minuts abans de les tres de la vesprada a l'altura d'una residència d'ancians.

Efectius de Bombers, Policia i equips d'emergències treballen al carrer de Toledo de Madrid.

Almenys tres persones han mort i onze estan ferides com a conseqüència de l'explosió en un edifici al centre de Madrid, segons fonts policials. L'explosió, que s'ha produït al carrer de Toledo, al centre de la ciutat, ha fet que s'afonara part de l'edifici.

Els morts són una dona de 85 anys i dues persones més, amb edat desconeguda ara per ara. Dues de les víctimes passaven per davant de l'edifici caminant en el moment de l'explosió. Dels ferits, per la seua banda, sis són lleus: un de 26 anys de caràcter moderat per fractura de turmell i trauma lumbar, que ha sigut traslladat a La Paz, i un altre greu per cremades en les cames i un traumatisme toràcic, que també ha sigut traslladat a l’Hospital La Paz. Un tercer, de 53 anys, l'han portat a l’Hospital Ramón y Cajal.

L'explosió ha tingut lloc minuts abans de les tres de la vesprada a l'altura de la residència d'ancians La Paloma. A conseqüència de l'esclat hi ha un edifici que està cremant, nombrosos vehicles afectats i la Policia Municipal i Nacional està evacuant els ancians. De moment es desconeix si hi ha víctimes. Segons ha detallat des de l’arquebisbat, l’edifici afectat pertany a la parròquia de la Virgen de la Paloma, on viuen els sacerdots. En el seu compte de Twitter, l’església ha concretat que la zona afectada és la vivenda i els salons dels capellans de la parròquia.

S'han assolat les tres últimes plantes de l'edifici on s'ha produït l'explosió. L'immoble, situat en el número 98 del carrer de Toledo, està en la part posterior de l'església de La Paloma, on també hi ha un col·legi.

A aquesta hora, nombrosos efectius de Policia Nacional i d'Emergències es troben a la zona, que s'ha acordonat, i es procedeix a evacuar els vianants. Nou dotacions dels Bombers de Madrid i onze unitats del Samur s'han desplaçat al carrer de Toledo després de l'explosió. Els ancians de la residència es troben bé i estan sent evacuats,.

L'explosió s'ha pogut sentir a quilòmetres i les restes cobreixen gran part del carrer de Toledo.

El Servei d'Emergències de Madrid informa a través del seu compte de Twitter que hi ha almenys quatre plantes afectades i que diverses persones estan sent ateses pel SAMU. Al lloc estan arribant unitats de bombers que han tallat el carrer. La zona està plena de runa i l'explosió ha trencat els vidres de l'hotel Ganivet.

A falta de més detalls, la hipòtesi principal sobre el motiu de l'explosió és una fuga de gas, segons informa Emergències de Madrid. Al llarg de la vesprada s'han anat oferint detalls del que els responsables polítics han dit que podia haver sigut una desgràcia més gran. L'explosió s'ha produït mentre un operari revisava la caldera de l'edifici. El tècnic està desaparegut.

Segons ha apuntat l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, no hi ha hagut víctimes ni en la residència d'ancians pròxims, els usuaris dels quals han sigut evacuats a un hotel, ni tampoc en el col·legi annex. Els bombers estan avaluant si hi ha hagut danys estructurals en aquests edificis, ja que han caigut runes al pati del centre educatiu.

Bombers de l'Ajuntament de Madrid tenien a mitjan vesprada "controlada" la situació de l'edifici, però "caldrà temps" per a poder entrar-hi definitivament i fer un reconeixement global de l'immoble.

També et pot interessar

stats