Almenys sis centres educatius no obrin amb normalitat

A més dels de Benigànim, no ocuparan les aules alguns centres d'Albal, Atzeneta del Maestrat, Tavernes de la Valldigna i Oliva.

Almenys sis centres educatius no obrin amb normalitat
Almenys sis centres educatius no obrin amb normalitat

Vora 800 mil alumnes s'incorporen al curs escolar de manera progressiva aquesta setmana. Però no tots podran fer-ho com estava previst perquè Salut Pública ha decretat que no s'òbriguen cinc centres que s'han vist afectats pel coronavirus i a més hi ha dues escoletes tancades.

A banda dels dos centres de Benigànim, població confinada per un important brot de Covid-19 almenys fins al 14 de setembre, no s'ocuparan algunes aules a Albal, Atzeneta del Maestrat, Tavernes de la Valldigna i Oliva, i es retardarà l'inici de curs fins que la situació es normalitze.

El positiu de diversos membres del professorat ha provocat el confinament dels claustres. Altres centres han recorregut al carrer, a altres edificis o al patí per a poder fer les classes.

L'últim que s'ha afegit a la llista ha sigut el col·legi La Balaguera, d'Albal, perquè una mestra ha donat positiu mentre preparava l'inici del curs. L'alcalde, Ramon Marí, recorda que les altres cinc escoles de la localitat obriran les portes amb total normalitat.

Tampoc xafen les aules els estudiants del Col·legi Rural Penyagolosa d'Atzeneta del Maestrat ni els del cicle d'infantil del col·legi Alfàndec de Tavernes de la Valldigna. En aquests municipis, dos professors s'han contagiat fora dels centres, i estan a l'espera dels resultats de les PCR de la resta dels companys.

Per últim, a Oliva on tampoc obri l'escoleta infantil El Caragol. Divendres i dissabte es confirmaren cinc casos positius de coronavirus entre les educadores, i el centre tancarà mentre dure la quarantena de les persones afectades i els seus contactes directes. Aquest diumenge es van fer les proves PCR als 20 menuts que havien assistit a l'escoleta entre l'1 i el 4 de setembre.

Sant Joan de Moró no detecta cap positiu entre els escolars

En pobles com Sant Joan de Moró, a la Plana Alta, el curs ha començat amb la realització de proves serològiques a tot l'alumnat aquest diumenge. Cap dels 575 escolars que s'han sotmés al test serològic de detecció de la Covid-19 programat per l'Ajuntament ha donat positiu.

El consistori ha recordat que estaven convocats tots els xiquets i joves de la localitat nascuts entre 2003 i 2020 amb l'objectiu d'iniciar el nou curs escolar “amb la màxima seguretat possible”. No s'hi ha registrat cap cas positiu, encara que hi ha hagut dos escolars amb positius febles, la qual cosa ha obligat a repetir-les i, fins i tot, a fer-los els tests als membres de les respectives famílies, encara que tots han donat negatiu.

També et pot interessar

stats