Almenys set incendis a la Comunitat Valenciana en una jornada de calor extrema

Els incendis s'han originat a Nàquera, Cases Baixes, Riba-roja, Riola, Bicorb, el Pinós i Xàbia, i els bombers ja han aconseguit extingir-los.

Incendi entre Riola i Polinyà de Xúquer

Almenys set incendis s'han declarat aquest divendres en diversos punts de la Comunitat Valenciana, en una jornada marcada per les altes temperatures i en què el 112 ha decretat el nivell de preemergència per risc extrem d'incendis forestals en gran part del territori. Ha sigut a Bicorb (Canal de Navarrés), Riba-roja de Túria, Nàquera (totes dues al Camp de Túria), Cases Baixes (Racó d'Ademús), Riola (Ribera Baixa), el Pinós (Vinalopó Mitjà) i Xàbia (Marina Alta).

El pitjor escenari s'ha viscut a Nàquera i Cases Baixes. A la localitat del Camp de Túria, el foc s'ha declarat a la urbanització de San Miguel passades les 19:00 hores. Inicialment, dos mitjans aeris han contribuït en les tasques d'extinció, juntament amb dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, una autobomba i dues dotacions del Consorci Provincial de Bombers de València. A més, s'ha sol·licitat la intervenció d'un avió de coordinació i observació del Ministeri d'Agricultura.

El 112 ha informat que l'evolució del foc ha sigut favorable i que la ràpida intervenció dels efectius antiincendis ha permés que es puguen retirar els mitjans aeris. Poc després de les 20:45 hores, l'incendi ha quedat controlat. Malgrat això, alguns veïns no han pogut tornar a les cases pel perill que es tombe una torre de comunicacions, segons ha explicat Enrique Pedrós, oficial del Consorci de Bombers. Ha explicat a À Punt NTC que han sol·licitat a l'empresa encarregada del manteniment que la lleven i que, per seguretat, han evacuat els xalets pròxims a la zona.

Imatges de l'incendi de Nàquera / Luis Santamaría

Imatges aèries de l'incendi de Nàquera / @GVA112

A Cases Baixes, huit mitjans aeris, entre els quals hi havia dos avions del Ministeri d'Agricultura i un helicòpter del Servei d'Emergències de Castella-la-Manxa, han treballat a la zona juntament amb efectius terrestres en l'extinció. Les flames han començat poc abans de les 17:30 hores. Passades les 20:00 h, els mitjans aeris s'han retirat i, posteriorment, l'han donat per controlat. Aquest dissabte al migdia s'ha donat per extingit. Els focs de Bicorb i Riba-roja també estan extingits.

A Riola les altes temperatures han incendiat un canyar. A diferència de la resta, no es tracta d'un incendi forestal, però la proximitat a la CV-505, que uneix aquesta localitat de la Ribera Baixa amb Polinyà de Xúquer, ha fet saltar les alarmes. Les càmeres d'À Punt Directe han captat com, en qüestió de minuts, les flames s'han estés ràpidament i han envoltat diversos camps de taronges ubicats prop del canyar. El foc ja està estabilitzat, però la circulació ha quedat obstaculitzada pel fum, que impedia la visibilitat als conductors.

Els dos últims focs van ser els del Pinós i Xàbia. El primer es va declarar cap a les 22:00 hores al Pinós, i allí es van desplaçar diverses dotacions de bombers dels parcs d'Elda i Villena, a més de la brigada forestal. Els bombers han tardat més de tres hores per a apagar les flames. El foc, que ha arrasat 3,24 hectàrees de muntanya, s'ha donat per extingit aquest dissabte.

D’altra banda, una dotació i un vehicle de bombers han treballat aquesta nit per a apagar un incendi a Xàbia, que ha començat vora la 1:00. El foc, l'han donat per extingit a les 2:00 hores i no ha afectat terreny forestal.

També et pot interessar

stats