Quatre morts i setze ferits, set molt greus, després d'afonar-se un restaurant a Mallorca

L'estructura del primer pis d'un local de la platja de Palma ha caigut sobre la planta baixa, que també ha cedit fins al soterrani. La majoria de les víctimes són turistes

Els serveis d'emergències atenen una persona ferida en l'enfonsament d'un restaurant a Palma de Mallorca
Els serveis d'emergències atenen una persona ferida en l'afonament d'un restaurant a Palma / Isaac Buj / Europa Press

Quatre persones han mort i setze han resultat ferides a Palma (Mallorca) este dijous de vesprada després que s'haja afonat un restaurant ubicat a l'avinguda de Cartago de la platja. L'afonament s'ha produït per la caiguda de l'estructura del primer pis sobre la planta baixa, que també s'ha afonat sobre el soterrani i, per tant, ha afectat dos plantes.

La tragèdia s'ha produït en un moment en què el local estava ple de clients, molts d'ells turistes que passaven uns dies a l'illa. El cap dels bombers de Palma, Eder García, ha explicat que en una primera inspecció s'ha pensat que la sobrecàrrega de la primera planta podria ser una possible causa de la solsida.

Encara que inicialment es parlava de fins a una trentena de persones ferides, després de les tasques de rescat, a la mitjanit s'ha confirmat que n'eren setze, set ferits molt greus i nou greus, segons els serveis d’emergències de Mallorca.

Ja es coneixen les identitats i les edats de morts i ferits, encara que no es faran públiques fins que es comuniquen a les famílies. Tot i això, alguns mitjans de comunicació apunten que almenys una de les víctimes mortals és una treballadora del local.

L'Ajuntament de Palma ha decretat tres dies de dol a la ciutat. D'altra banda, en l'àmbit internacional, la premsa britànica i alemanya es fan ressò de la tragèdia en les portades. Mallorca és una de les principals destinacions dels turistes britànics i alemanys, molts dels quals han triat també l'illa balear com a lloc de residència habitual.

El pitjor sinistre des del 2009

El sinistre d'este dijous a la vesprada ha sigut el pitjor d'este tipus a l'illa des de fa quinze anys. Mallorca no vivia un succés d'esta magnitud des del 2009, quan un immoble, en mal estat, va col·lapsar –els tècnics van apuntar a un possible col·lapse del forjat– i van morir set persones: un matrimoni alemany i membres d'una família mallorquina i una altra colombiana. El cas va motivar que l'Ajuntament de Palma creara una comissió no permanent per a millorar els mecanismes de prevenció per al manteniment dels edificis, amb un mapa de riscos de la ciutat.

Des de l'any 1992, fa poc més de vint anys, s'han produït a Espanya un total de set episodis d'assolaments en edificis amb diferents causes i que hagen sobrepassat els cinc morts. La majoria dels afonaments van estar relacionats amb obres de construcció o fugues de gas, encara que destaquen els del 2011 a Lorca a causa del terratrémol i les rèpliques.

També et pot interessar

stats