Almenys 566 persones majors han mort en residències des que va començar la pandèmia

A tot Espanya, el recompte ascendeix a 20.656 persones.

Almenys 566 persones majors han mort en residències des que va començar la pandèmia
Almenys 566 persones majors han mort en residències des que va començar la pandèmia

Almenys 566 persones majors usuàries de residències d'ancians públiques, concertades i privades han mort a la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia. La xifra en el conjunt de l'Estat és almenys de 20.656 persones.

D'aquesta manera, les dades arreplegades apunten a la Comunitat de Madrid com la més afectada, on han mort 8.234 majors de residències sociosanitàries. La segueixen Catalunya, amb 4.098 morts, i Castella i Lleó, amb 2.598 decessos. En canvi, les Canàries, amb 19 defuncions, continuen sent la comunitat autònoma amb menor nombre de morts.

Les dades, per comunitats autònomes

El nombre de morts en residències de la Comunitat Valenciana, segons l'últim recompte del 2 de juliol, se situa en un total de 566 majors.

La Comunitat de Madrid és la més afectada, amb un total de 8.234 majors usuaris de residències que han mort del 8 de març al 26 de juny. D'ells, 1.246 van morir amb Covid-19 confirmat i 4.704, amb simptomatologia compatible amb la malaltia.

En relació amb la situació dels centres residencials de Catalunya, la Generalitat ha reportat aquest divendres, 3 de juliol, un total de 4.098 morts en residències del seu territori.

Per la seua banda, la Junta de Castella i Lleó registra fins a aquest divendres 2.598 defuncions de persones allotjades en 1.214 residències de persones majors tant públiques com privades i centres públics de discapacitat (es manté sense canvis des del dilluns 29 de juny), de les quals 1.493 corresponen a casos de positius confirmats per Covid-19 i 1.105 a morts amb símptomes compatibles amb el virus.

El nombre de majors usuaris de residències morts per Covid-19 als centres de Castella-la Manxa ascendeix a 1.319 persones amb data 2 de juliol, mentre que a la Regió de Múrcia es comptabilitzen 68 morts des del principi de la pandèmia, segons la Conselleria de Salut.

Les últimes dades de centres residencials a Aragó són 2.898 persones afectades, 765 mortes, i 1.768 recuperades a 26 de juny, segons la informació que ha facilita el govern autonòmic.

La xifra de morts a les residències del País Basc, des que va començar la crisi sanitària, s'eleva a 600, de les quals 292 han mort a Biscaia i 168 a Guipúscoa fins a aquest divendres, i 140 persones a Àlaba, on l'última actualització correspon al 13 de juny.

A Extremadura estan diverses setmanes sense registrar-se morts, de manera que les residències de majors extremenyes n'acumulen 432 durant la pandèmia de Covid-19, dels quals 342 són casos de coronavirus confirmats per PCR i 90 sense confirmar per PCR.

Els morts a 3 de juliol en residències de majors d'Andalusia ascendeixen a 557 persones i, en una altra mena de centres sociosanitaris, a 29 morts, segons el Butlletí Oficial de la Junta d'Andalusia.

A Navarra, des de l'inici de la pandèmia, han mort en residències de majors amb Covid-19 confirmat 268 persones, a les quals se sumen 164 morts amb símptomes compatibles però sense confirmació.

Les últimes dades publicades a Astúries relatives a usuaris de residències de majors corresponen al 30 de juny, sobre la base de l'últim informe de mortalitat de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut del Principat d'Astúries. El recompte assenyala que hi han mort amb coronavirus confirmat 242 persones. Aquesta xifra de morts suposa el 64,2 per cent del total. D'elles, 235 tenen confirmació virològica (PCR) i 7 tenen confirmació epidemiològica (test ràpid).

A La Rioja els morts usuaris de residències durant la pandèmia de coronavirus se situen en 211 majors, mentre que a Galícia han mort un total de 274 persones vinculades amb residències –132 en els centres i 142 en hospitals i residències integrades.

El govern de Cantàbria indica que a les residències de la comunitat autònoma hi ha hagut 141 morts per Covid-19 i 11 decessos més amb simptomatologia compatible.

Quant a la situació a les residències de persones majors de les Balears, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre usuaris ni entre treballadors. Així, a 3 de juliol hi queda un cas actiu, 258 residents han superat la infecció i 89 han mort.

Finalment, segons dades de la Conselleria de Sanitat de les Canàries, actualment hi ha comptabilitzades 19 morts en centres de majors de les illes a causa del coronavirus, 18 de les quals a Tenerife i una a Gran Canària. Aquesta xifra continua invariable des del recompte del 5 de juny. Per això compten pràcticament un mes sense noves defuncions entre residents.

També et pot interessar