Almenys 46 varietats de gelats de Nestlé, afectades per la contaminació amb òxid d'etilé

Facua denuncia que l’empresa no ha fet pública la llista de productes afectats

Imatge d'arxiu de gelats de Nestlé
Imatge d'arxiu de gelats de Nestlé / À Punt NTC

La multinacional suïssa Nestlé ha retirat de les prestatgeries almenys 46 varietats de gelats fabricats després que s’ha detectat la presència del cancerigen òxid d'etilé en l'additiu estabilitzant E-410 (també anomenat garrofa). 

Així ho ha fet públic FACUA-Consumidors en Acció, que ha reclamat a la companyia que actue amb transparència i que faça pública la llista completa dels productes afectats. Segons explica l’organització, fins ara només s’ha inclòs un avís en el seu web en què insten els consumidors a teclejar els sis primers dígits del lot del gelat que hagen adquirit per a saber si pot estar contaminat. 

En concret, les 46 varietats de gelats estan fabricats per Froneri i corresponen a les marques Nestlé, Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera i Smarties, totes comercialitzades per la firma suïssa a Espanya.

L'associació adverteix que la llista no està necessàriament completa, ja que forma part d'alertes de retirada de la comercialització de productes de Froneri/Nestlé difoses a nivell intern per les cadenes Carrefour, Dia i Covirán. 

Consulta quines són les 46 varietats de gelats de Nestlé afectades:

Document
Les 46 varietats de gelats Nestlé retirades
Consulta'l

Facua diu que Mars és l'únic fabricant transparent

L'únic fabricant que ha fet pública ara per ara la llista de productes objecte de retirada per contaminació amb òxid d'etilé a Espanya és Mars, que ha donat a conéixer en el seu web que es tracta de determinats gelats M&M's, Snickers i Twix.

En un comunicat, Facua aconsella els usuaris que tinguen un dels productes afectats que s'abstinguen de consumir-los i procedisquen a retornar-los als establiments perquè els reembossen els diners. 

L'òxid d'etilé és, com ha indicat l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, una substància activa en productes fitosanitaris que no està aprovada a la Unió Europea ni, per tant, a Espanya: “Es tracta d'una substància classificada com a mutagènica, carcinogénica i tòxica per a la reproducció".

També et pot interessar

stats