Almenara traurà a la llum els seus vestigis de la Guerra Civil

Una inversió de 30.000 euros per a construir un centre d'interpretació de la Línia XYZ.

Edifici on s'ubicarà el futur centre d'interpretació
Edifici on s'ubicarà el futur centre d'interpretació
23 de gener 2019 - 15:20

L'Ajuntament d'Almenara està elaborant un projecte per a la creació futura d'un centre d'interpretació de la Línia XYZ, conjunt de fortificacions de la Guerra Civil que va des d'Almenara fins a Conca. L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat a À Punt Mèdia que, amb aquesta actuació, es busca potenciar el turisme i recuperar la memòria històrica de la Guerra Civil a la comarca de la Plana Baixa. El centre d'interpretació de la línia XYZ, primer a la comarca, se situarà a les instal·lacions de l'Aula de la Natura, al paratge dels Estanys.

Almenara comptarà amb aquest centre informatiu on es recordarà què va significar la línia de fortificacions, i també la Guerra Civil. A més, també està previst que l'actuació vinga acompanyada de la creació de rutes i la recuperació i la restauració del patrimoni existent a la localitat d'Almenara.

Turisme de guerra

L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, destaca la posada en valor de la Línia XYZ en el vessant turístic: ''Està en auge la gent que recorre les rutes o que busca conéixer el patrimoni o les fortificacions passades, com el cas de la Guerra Civil”. El centre d'interpretació seria un atractiu, juntament amb les rutes, per a acollir visites de tota classe i per a buscar també la desestacionalització del turisme.

Per a la realització d'aquest centre d'interpretació, l'Ajuntament d'Almenara destinarà 30.000 euros dels pressupostos municipals, als quals se sumaran les aportacions que se sol·licitaran a Turisme Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats