Almenara promou unes festes patronals sense agressions sexistes

‘Almenara lliure d'agressions sexistes. #NoesNo’ és el lema de la campanya que vol conscienciar la població.

Almenara promou unes festes patronals sense agressions sexistes
Almenara promou unes festes patronals sense agressions sexistes

La nit del 15 de setembre arranca a Almenara (Plana Baixa) 'Almenara lliure d'agressions sexistes. #NoesNo', amb l'objectiu de "conscienciar la ciutadania perquè s'eviten tot tipus d'agressions sexistes o actes de violència de gènere", segons ha dit l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

Aquesta campanya tindrà la col·laboració de la Policia Local i de les quintes i quintos del 2018. Uns 50 joves de la localitat estaran en contacte permanent amb els agents municipals per tal d'avisar-los si detecten algun comportament que atente contra la dignitat, siga intimidatori o ofensiu, per raons de gènere.

La Policia Local visitarà els casals de les penyes i recomanarà als festers que denuncien aquest tipus d'assetjaments, en cas de detectar-los. A més, el cos policial farà rondes pels recintes festers durant els actes més multitudinaris de les nits per tal que els observadors els puguen passar les incidències. Pérez afirma que per les nits "la gent ix de festa i, quan porten unes copes de més, es produeixen més agressions d'aquest tipus i aquests joves estaran ahí per a actuar".

L'alcaldessa d'Almenara ha ressaltat que és una campanya dirigida a tota la població i que s'estendrà més enllà de les festes, ja que "és obligació de les institucions públiques conscienciar la població per a evitar les agressions sexistes".

Cartell anunciador de la campanya ‘Almenara lliure d'agressions sexistes. #NoesNo’

També et pot interessar

stats