Almenara fomenta l'ús dels gots reutilitzables durant les festes patronals

L'objectiu d'aquesta iniciativa és reduir al màxim els residus que s'hi generen.

Almenara fomenta l\'ús dels gots reutilitzables durant les festes patronals
Almenara fomenta l'ús dels gots reutilitzables durant les festes patronals

Els veïns d'Almenara (Plana Baixa) s'han proposat que les pròximes festes patronals siguen més "verdes". Per aquest motiu, l'Ajuntament ha llançat una campanya perquè els participants en els festejos utilitzen gots reutilitzables. Amb el lema 'Almenara neta', el consistori ha creat uns gots que es poden utilitzar diverses vegades i que, per una banda, porten l'escut municipal i la indicació de les festes patronals, i per l'altra, el logotip de la campanya.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que, amb aquesta iniciativa, es pretenen diversos objectius. "D'una banda, reduir el nombre de gots d'un sol ús i els residus que es fan durant les festes. D'una altra, conscienciar sobre allò que suposa per al medi ambient utilitzar elements que generen contaminació, com són els gots d'un sol ús". A més, segons ha dit Pérez, "amb aquesta iniciativa es fomenta la neteja perquè es tracta d'embrutar el menys possible".

Els gots reutilitzables es poden adquirir a l'ajuntament a un preu d'un euro i, una vegada comencen els festejos, també es podran comprar a l'envelat dels quintos i quintes 2018 al mateix preu. Els diners que recapten els destinaran íntegrament als quintos i quintes 2018 per a col·laborar amb les activitats que fan en les festes, que se celebren a darreries de setembre.

També et pot interessar

stats