Almenara comença a fer rutes guiades a la línia XYZ de la Guerra Civil

Aquestes primeres visites han acollit centenars de persones interessades a conéixer per on transcorria aquesta línia de combat republicana.

Persones de diferents pobles de les comarques de Castelló han participat en la ruta guiada a la línia XYZ d'Almenara.
Persones de diferents pobles de les comarques de Castelló han participat en la ruta guiada a la línia XYZ d'Almenara.

Aquest dissabte, centenars de persones de les comarques de Castelló han participat en les primeres visites i rutes guiades a la línia XYZ d'Almenara, les conegudes fortificacions republicanes que es van utitlitzar com a murs de defensa durant la Guerra Civil espanyola. 

La visita s'ha iniciat des del Centre d’Interpretació de la línia XYZ i ha comptat amb les explicacions de la historiadora Lara Cardona. 

Després de l'exposició històrica, el grup ha fet la ruta sobre el terreny, per la zona entre Almenara i la Llosa, que era per on transcorria la línia XYZ . S'hi han pogut veure algunes restes d'aquesta fortificació i algunes infrastructures militars, com per exemple els nius de metralladora.

Aquestes rutes guiades es realitzaran cada dissabte a les 9 del matí. Les persones interessades poden informar-se en el correu centrexyzalmenara@gmail.com o al Centre d'Interpretació cada dimecres al matí.

També et pot interessar

stats