Almassora entrega a dos veïnes 600 euros que es van trobar fa dos anys perquè el propietari no apareix

Segons la normativa vigent, els objectes o diners trobats es retornen a la persona que els trobe si ningú no els ha reclamat

Policia Local d'Almassora
Policia Local d'Almassora / Europa Press

La Policia Local d'Almassora (Plana Alta) ha entregat a dos veïnes diversos bitllets per un import de 600 euros, els mateixos que es van trobar el 13 d'abril del 2022 a la cantonada del carrer de Santa Quitèria amb el carrer de la Trinitat. En aquell moment, les veïnes d'Almassora van portar els diners a comissaria per a localitzar-ne el propietari, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. El lliurament s'ha produït després que ningú els haja reclamat.

Els diners van quedar dipositats en una caixa forta de les dependències policials a l'espera que algú els reclamara, cosa que mai ha succeït. Els agents locals compleixen d'esta manera amb la normativa vigent en l'article 615 del Codi Civil, que estableix que cal retornar estos articles o diners si transcorren dos anys i l'amo no els reclama, ha apuntat l'administració municipal.

En concret, este article diu que "qui trobe una cosa moble que no siga un tresor, ha de restituir-la al seu anterior posseïdor" i que "si se'n desconeix la identitat, s'haurà de deixar immediatament en poder de l'alcalde del poble on s'haja verificat la troballa". Així mateix, indica que "si passen dos anys i l'amo no es presenta, s'adjudicarà l'objecte trobat o el seu valor a la persona que el va trobar".

La regidora de Seguretat Ciutadana d'Almassora, Silvana Rovira, ha exposat que les dones "van demostrar tindre una gran consciència ciutadana en entregar els diners que van trobar a la via pública perquè el propietari poguera recuperar-los. Però ara, dos anys després i com marca la normativa, se'ls han de quedar elles, perquè passen a ser les mereixedores propietàries".

També et pot interessar

stats