Alliberen una persona segrestada i torturada per narcotraficants en un xalet de Nàquera

Un altre home que també havia estat captiu i havia escapat, va avisar la Guàrdia Civil

Diners intervinguts en l'operació de Nàquera
Diners intervinguts en l'operació de Nàquera / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han alliberat una persona que estava segrestada i sotmesa a tortures per narcotraficants en un xalet de Nàquera. El rescat ha sigut després de l'avís d'una altra persona que havia estat captiva i havia escapat.

Per aquests fets han detingut sis homes com a presumptes autors de delictes de detenció il·legal, organització criminal, cultiu de marihuana, tràfic de drogues i falsedat documental, segons ha informat la Benemèrita. En aquesta operació, batejada com a Encadenats, han desarticulat una suposada organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana.

La investigació va començar el mes de setembre de 2020, quan agents de la Guàrdia Civil van auxiliar un home que presentava lesions de diversa gravetat. El ferit va fer saber als agents que havia sigut víctima d'un segrest i va escapar-se dels raptors, que el tenien retingut en un xalet de Nàquera. A més, l'home va revelar que no era l'únic a qui havien portat a la força a la casa.

Per això, els investigadors van desplegar un operatiu policial en el qual van alliberar el segon home. El van trobar en una habitació de la casa, aïllat, nugat a una cadira i amb clars signes d'haver sigut torturat. En l'habitatge, els agents van trobar indicis d'una plantació de marihuana.

Segons informa la Guàrdia Civil, les víctimes coneixien la identitat dels segrestadors, encara que es van negar al llarg de tota la investigació a facilitar els noms. No obstant això i fruit de les investigacions, els agents van identificar finalment els presumptes autors dels fets.

Marihuana, cotxes d’alta gamma i diners en efectiu 

La Benemèrita ha intervingut un vehicle d'alta gamma, un inhibidor de freqüència, diversos documents nacionals d'identitat falsificats, 43 quilos de cabdells de marihuana envasats al buit, 1.100 plantes de marihuana i més de 148.000 euros en metàl·lic.

Actualment, l'operació continua oberta i no es descarten noves detencions. Les diligències han passat a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Llíria.

També et pot interessar

stats