Alliberen una dona a Elx víctima d'una xarxa d'explotació sexual

Hi ha quatre persones detingudes en l'operació Virgencita, que ha permés desmantellar la xarxa.

L'Operació Virgencita allibera una dona explotada sexualment a Elx

Una dona ha sigut alliberada a Elx (Baix Vinalopó) després que agents de la Policia Nacional hagen desmantellat una xarxa de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. Quatre persones han sigut detingutes en l'operació, que ha permés també eliminar la via de reclutament que connectava els països del centre o sud d’Amèrica amb Espanya.

Segons el relat policial, l’organització criminal va enganyar la víctima, de 18 anys, perquè vinguera a Espanya amb la promesa d’una “vida millor”. L'endemà de la seua arribada, tanmateix, ja li van exigir que es prostituïra per a pagar el deute que havia contret per l’avançament dels bitllets d’avió. Els captors van abusar sexualment d’ella, la coaccionaven i amenaçaven, tant a ella com a la seua família. Tots els diners recaptats mentre era prostituïda en diferents locals d'Elx li eren confiscats com a pagament del deute i cada dia afegien noves despeses.

L’operació, desenvolupada gràcies a la denúncia de la víctima, s'emmarca dins del pla policial contra el tràfic (www.policia.es/trata), que té com a objectiu donar resposta a l'imperatiu ètic de lluitar contra qualsevol forma de tràfic d'éssers humans, una xacra que té com a víctimes principals dones que són portades a Espanya mitjançant enganys i que són obligades a prostituir-se.

La Policia Nacional té habilitades dues vies per a denunciar aquest tipus de fets: el telèfon gratuït 900 10 50 90, atés les 24 hores per policies especialitzats de la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans, i l'adreça electrònica trata@policia.es. Tots dos mitjans preserven la confidencialitat dels seus usuaris. A més, aquest pla va crear també un espai propi dins de la pàgina web oficial de la Policia Nacional, que serveix de canal addicional d'informació sobre aquest delicte.

També et pot interessar

stats