Alliberen un veí de la Vila Joiosa després d'onze dies lligat i apalissat

L'home va ser brutalment agredit mentre el gravaven en pisos de Santa Pola i Iecla per a coaccionar als familiars al fet que pagaren el rescat. Hi ha cinc detinguts

Un dels detinguts en l'operació
Un dels detinguts en l'operació / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha alliberat un home que ha romàs segrestat durant onze dies entre les províncies d'Alacant i Múrcia en els quals ha sigut brutalment agredit mentre el gravaven per a coaccionar als familiars al fet que pagaren el rescat exigit per a l'alliberament. Per aquests fets han detingut cinc homes com a presumptes autors d'un delicte de segrest amb extorsió.

Un familiar va interposar la denúncia per la desaparició d'aquesta persona davant la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa (Marina Baixa) el 29 de maig.

En la denúncia es va informar els agents que l'havia segrestat dos dies abans i que un dels segrestadors havia telefonat un familiar, resident a Algèria, país d'origen de la víctima, per a sol·licitar-li un rescat de 350.000 euros per l'alliberament.

Els agents van corroborar que el 27 de maig la víctima va abandonar el lloc de treball amb direcció al domicili d'una coneguda a Vila Joiosa. En aquest trajecte el van abordar tres persones encaputxades que, a punta de pistola, el van introduir en un turisme, on el van agredir amb gran violència amb un martell.

Al principi, el segrestat va ser traslladat fins a un pis situat a Santa Pola (Baix Vinalopó), en el qual va romandre dos dies tancat, sota vigilància permanent i lligat amb brides. Davant les més que fundades sospites d'un possible seguiment policial, els seus captors el van traslladar a una casa rural situada en un lloc apartat de Iecla (Múrcia).

Allí el van agredir brutalment en diverses ocasions, fins i tot amb una pistola elèctrica, mentre el gravaven per a coaccionar la família al fet que pagara el rescat si volien que l'alliberaren, amb amenaça de matar-lo en cas contrari, però els parents no hi van accedir.

Localitzat el possible lloc de captivitat per part dels agents, el 7 de juny la Guàrdia Civil va dur a terme la pertinent entrada i registre, localitzant i alliberant el segrestat, així com detenint les dues persones que el custodiaven.

Seguidament, i de manera quasi simultània, van detindre altres dues persones vinculades directament amb el segrest a Cartagena, igual que un cinqué responsable que va ser detingut dimarts a la Vila Joiosa.

A aquestes cinc persones, amb antecedents de robatori amb violència, i amb edats compreses entre els 19 i 28 anys, després de passar a disposició dels jutjats de Iecla, Cartagena i la Vila Joiosa, se'ls ha decretat l'ingrés a presó.

També et pot interessar

stats