Alliberen un fardatxo protegit que va quedar atrapat entre els palets d'una nau a Xàtiva

El Centre de Recuperació d'Espècies del Saler el va identificar com un fardatxo Ocel·lat o Timon lepidus

Agent de la Guàrdia Civil amb el fardatxo protegit
Agent de la Guàrdia Civil amb el fardatxo protegit / Guàrdia Civil

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Vallada han aconseguit capturar, en una nau industrial de Xàtiva un fardatxo Ocel·lat, una de les espècies protegides de l'Annex II del Conveni de Berna, que estava atrapat sota uns palets de fusta.

Els agents van acudir a la nau industrial després de rebre l'avís. Una vegada allí, amb l'ajuda del personal de l'empresa, van procedir a la retirada dels palets per a poder rescatar l'animal, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

Després de consultar el Centre de Recuperació d'Espècies del Saler, dependent de la Generalitat, el llangardaix va ser identificat com un fardatxo Ocel·lat o Timon lepidus. Com que presenta bon estat i bones condicions, i després de les indicacions del veterinari, va ser posat en llibertat en el seu hàbitat natural i en una zona allunyada del nucli urbà i industrial.

En el rescat han intervingut agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de Vallada, així com el personal del Centre de Recuperació d'Espècies del Saler quant a l'assessorament.

També et pot interessar

stats