Alliberen dos nous trencalossos al parc natural de la Tinença de Benifassà

El projecte ha aconseguit la reintroducció de l’espècie al Maestrat, d’on va desaparéixer al segle XIX

Transició Ecològica allibera a la Tinença de Benifassà dos nous trencalossos procedents d'Andalusia i Àustria / À Punt NTC

El parc natural de la Tinença de Benifassà ha rebut aquest dimarts dues noves cries de trencalossos procedents dels centres de cria de Guadalentín (Andalusia) i Haringsee (Àustria), com a part d’un projecte de reintroducció d'aquesta espècie al Maestrat.

L'alumnat del Col·legi Rural Agrupat la Bardissa de Rossell els ha batejat com a Ereta i Espèritha. El seu alliberament ha tingut lloc a la pedania de Bel.

"Aquesta espècie que es va extingir en aquest territori a finals del segle XIX ha tornat a assentar-se i a sobrevolar el cel de la Tinença", ha dit Julio Gómez, director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental. Gómez dirigeix des de l'any 2018 aquest projecte de reintroducció, anomenat Benvingut de nou, Crebalòs. A més, hi col·laboren el govern d'Aragó, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri per a la Transició Ecològica i la Vulture Conservation Foundation (VCF).

Amb Ereta i Espèritha, el parc natural ha rebut un total d'onze exemplars, cinc mascles i sis femelles, provinents de la xarxa europea de centres de cria, dels quals nou continuen vius, la qual cosa es considera un alt percentatge de supervivència. A més, els resultats de seguiment han indicat que cinc d’ells segueixen en la zona d'alliberament, fet que demostra que el protocol d'aclimatació a la nova zona està donant bons resultats.

També et pot interessar

stats