Alliberen nou dones explotades sexualment a Alacant

La Policia Nacional ha detingut deu persones per presumpte tràfic de persones i drogues i explotació sexual.

Un agent participa en l'operació policial
Un agent participa en l'operació policial / Policia Nacional (Europa Press)

Agents de la Policia Nacional han alliberat nou dones que eren obligades a exercir la prostitució en tres prostíbuls d'Alacant i han detingut deu persones que presumptament els controlaven.

Les joves vivien confinades a les mateixes habitacions en què eren prostituïdes en qualsevol moment del dia, "arribant a posar en risc la seua vida, ja que eren obligades a treballar encara estant malaltes".

L'operació policial va començar durant l'estat d'alarma, quan la Policia Nacional va detectar un local amb llicència d'hotel que es trobava obert quan havia d'haver estat confinat.

Allí es localitzaren quatre dones que semblaven víctimes de tràfic d'éssers humans, cosa que va motivar l'inici de les investigacions policials que confirmaren que es tractava d'una organització dedicada al tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual.

Algunes d'aquestes dones es van acollir a la condició de testimonis protegits i declararen que havien sigut captades a Colòmbia i Veneçuela amb la promesa d'un treball digne a Espanya, però que en arribar a Madrid els havien furtat els diners i la documentació i les havien traslladat als prostíbuls d'Alacant per a obligar-les a prostituir-se.

Segons la policia, dels diners que els clients pagaven per tindre accés als seus cossos, "rebien una quantitat minsa", només podien eixir del prostíbul durant dues hores a la setmana, sempre acompanyades, i se'ls negava l'assistència mèdica malgrat estar malaltes. A més, els presumptes proxenetes les amenaçaven de fer-les mal a elles i a les seues famílies.

Una vegada realitzades les labors d'investigació necessàries es va establir un dispositiu policial en què van resultar detingudes deu persones, entre elles els suposats caps de l'organització, i es va alliberar nou dones més.

Els detinguts, amb edats compreses entre els 24 i 41 anys, van ser posats a la disposició del jutjat d'instrucció número cinc d'Alacant com a presumptes autors de delictes de pertinença a organització criminal dedicada al tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, afavoriment de la immigració clandestina i d'altres delictes connexos, com el tràfic de drogues.

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i un correu electrònic trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquesta mena de delictes. La trucada no queda reflectida en la factura telefònica.

També et pot interessar

stats