Alliberen huit dones a València explotades laboralment per una xarxa delictiva

L'operació de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia de Lituània, s'ha saldat amb dues detencions.

Moment de la detenció en l'operació conjunta de la Guàrdia Civil i la policia de Lituània
Moment de la detenció en l'operació conjunta de la Guàrdia Civil i la policia de Lituània / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia de Lituània, ha detingut un home i una dona a les comarques de València per la comissió dels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació laboral i ha alliberat huit dones víctimes d'aquesta xarxa. Tant les persones detingudes com les víctimes, que es trobaven empleades en campanyes agrícoles de recol·lecció de fruita, són d'origen lituà.

L'organització captava les víctimes valent-se de la seua vulnerabilitat (desconeixement de l'idioma, escassos recursos econòmics i aïllament social), i mitjançaven per a la contractació amb les empreses de recol·lecció de fruits.

Posteriorment, i amb amenaces per a impedir la denúncia i limitar la seua capacitat de fugir, els retenien les targetes i les cartilles bancàries, a més dels contractes de treball i la documentació personal.

Els dos detinguts sotmetien les víctimes a un control ferri, els facilitaven allotjament en condicions infrahumanes, a més d'infligir-los maltractaments físics, amenaces, coaccions i abús emocional. També feien ús fraudulent de les targetes dels seus comptes bancaris, per a llevar-los els diners dels salaris.

També et pot interessar

stats