Alliberen més de 2.400 animals marins capturats il·legalment a Santa Pola

La Guàrdia Civil ha detingut quatre homes per pescar els animals en una àrea restringida de la localitat i sense llicència

Alliberen els vora 2.400 animals marins capturats / Museu del Mar de Santa Pola

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració del Museu de la Mar de Santa Pola (Baix Vinalopó), ha soltat 2.464 animals invertebrats marins de l'espècie holotúria que quatre homes van confiscar el febrer passat. Els individus van ser denunciats per pescar aquesta espècie en una àrea restringida de la localitat i sense tindre la llicència necessària.

La intervenció es va fer el passat 24 de febrer, quan la patrulla fiscal i de fronteres de la Guàrdia Civil de Santa Pola va trobar quatre homes que eixien de la platja. Dos d'ells anaven vestits amb equips de submarinisme i sense la boia de senyalització obligatòria. Quan els investigadors els van entrevistar, van observar que un manipulava un sac ple d'animals invertebrats marins, “coneguts vulgarment com a cogombres de mar", segons han informat aquest dilluns fonts de l'institut armat.

Una vegada identificats els quatre infractors, d'entre 22 i 59 anys, els agents els van requisar quatre bosses, que contenien en total 2.464 equinoderms, amb un pes d'uns 224 quilograms. A més, han denunciat els responsables en virtut de la Llei 5/1997, de pesca marítima i agricultura de la Comunitat Valenciana, pel fet que la captura d'aquests animals es troba restringida a personal autoritzat i s'ha de fer en zones habilitades.

La Guàrdia Civil ha contactat amb Museu de la Mar de Santa Pola, que s’ha interessat pels animals i ha gestionat el trasllat a les instal·lacions del seu aquari. Gràcies a aquesta col·laboració, s'ha pogut mantindre'ls amb vida fins a coordinar el seu alliberament, que es va dur a terme el passat 8 de març, de manera controlada en una zona indicada pels especialistes.

També et pot interessar

stats