Alliberen 14 dones prostituïdes en una macrooperació contra el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual

Hi ha 20 persones detingudes i 9 d’elles han ingressat ja a la presó.

VÍDEO | Alliberen 14 dones prostituïdes en una macrooperació contra el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual

Agents de la Policia Nacional han alliberat a 14 dones prostituïdes en una macrooperació contra la tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual desplegada a Múrcia, Alacant, Almeria i València, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

La investigació ha permés desarticular l’organització criminal i detindre els 20 integrants de la xarxa, nou dels quals ja han ingressat a la presó.

Les víctimes eren obligades a treballar 12 hores cada dia, i a consumir drogues. Se les vigilava de prop i en cas d’emmalaltir i no poder treballar, eren penalitzades econòmicament. També eren multades si volien descansar o dutxar-se i els responsables dels clubs van arribar a denegar-los l’assistència sanitària. Algunes dones havien arribat a acumular deutes de més de 4.000 euros.

Durant l’operació s’han fet 12 escorcolls, dos d'ells a Alacant i un a València, a diferents clubs on s’explotava les víctimes i a domicilis particulars. En total s’han intervingut 90.000 euros, cinc vehicles d’alta gama, diverses armes de foc, així com cocaïna i marihuana preparades per a la venda.

Als investigats, que es quedava amb una gran part del percentatge dels serveis sexuals que feien les dones obligades a prostituir-se, se’ls imputen delictes de tràfic de persones, tràfic de drogues, contra el dret dels treballadors, per afavorir la immigració irregular, tinença d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

També et pot interessar

stats