Alliberades huit dones que estaven sota el control una xarxa de prostitució a la província de València

La Policia Nacional ha detingut deu persones entre València, la Corunya i Saragossa

Vehicle de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu
Vehicle de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Policia Nacional ha alliberat huit dones i ha desarticulat una organització criminal que, presumptament, les explotava sexualment en pisos de cites ubicats a la província de València.

En l'operació policial s'han detingut un total de deu persones, cinc a la província de València, tres a la Corunya i dos a Saragossa. La policia va decomissar 21.450 euros en metàl·lic, telèfons mòbils i videocàmeres de vigilància.

Les víctimes, la majoria d'origen colombià, les captaven en les xarxes socials al seu país d'origen i els oferien treballs legals a Espanya. Quan arribaven les obligaven a exercir la prostitució. Fins i tot una d'elles la va violar un client sense que cap membre de l'organització fera res.

La investigació va començar gràcies a una denúncia que alertava dels fets de prostitució, tràfic de drogues i explotació sexual. Les perquisicions van revelar que la banda ubicada a València va operar abans a la Corunya i Saragossa.

Els caps de la banda feien un control exhaustiu de les dones prostituïdes, les vigilaven amb videocàmeres, les obligaven registrar tots els serveis que feien i el mètode de pagament (metàl·lic, pagament mòbil o amb targeta). Dels diners recaptats, el 100% arribaven als caps, encara que després ells tornaven a cada dona el 40% del que havia produït per cadascuna.

L'organització criminal incrementava els beneficis amb la venda de substàncies estupefaents i potenciadors sexuals als clients. Quan les sol·licitaven, les dones es posaven en contacte amb membres de l'organització que s'encarregaven de la distribució i venda. Les indagacions realitzades van permetre descobrir que les substàncies les tenien emmagatzemades en una motocicleta estacionada de manera permanent en el garatge d'un dels pisos controlats per l'organització.

També et pot interessar

stats