Aliments impresos en 3D, formigó translúcid i robots educatius protagonitzen la Fira dels invents de la UPV

Hi haurà tallers de divulgació científica per a tots els públics, en els quals es podrà des de controlar xicotets robots fins a construir un pont

Imatge del coet sonda del grup Faraday Rocketry UPV
Imatge del coet sonda del grup Faraday Rocketry UPV / Universitat Politècnica de València

Formigó translúcid  per a crear façanes a la carta, fàrmacs per a plantes contra la sequera, aliments impresos en 3D, robots educatius, edificis i ponts que no cauen, un monoplaça, coets, drons i fins i tot una aplicació per a localitzar meduses. Són algunes de les innovacions que es podran veure i tocar en la Fira dels Invents de la UPV 2023, que se celebrarà aquest dissabte en el Cobert 2 de La Marina de València.

Hi haurà també diferents tallers de divulgació científica per a tots els públics, en els quals es podrà des de controlar xicotets robots o construir un pont, fins a manipular la llum o descobrir el laboratori científic que s'amaga darrere d'un mòbil. Aquesta nova edició de la fira s'emmarca dins del binomi universitat-ciutat impulsat conjuntament per la Universitat Politècnica de València i l'Ajuntament de València per a treballar conjuntament en la Missió Climàtica València 2030.

“Aquesta aliança té un objectiu clau: caminar juntes cap a la descarbonització. I en aquesta fira es poden veure alguns dels últims resultats de la investigació desenvolupada per la UPV per a aconseguir aquesta meta, i la seua contribució per a atendre els reptes de l'agenda urbana i els objectius de desenvolupament sostenible 2030”, destaca la directora de Les Naus, Marta Chillarón.

A més, presenta també projectes desenvolupats conjuntament pel binomi UPV-Les Naus, com el de Dones de Ciència, que visibilitza amb espectaculars murals en centres educatius destacades dones de l'àmbit científic o iniciatives com a Col·lab, acceleradora pública de triple impacte que impulsa el desenvolupament d'empreses emergents d'innovació social i urbana.

També et pot interessar

stats