Algesires acollirà els 87 migrants de l’embarcació d'Open Arms

El vaixell arribarà al port andalús després de 6 dies de travessia.

L’embarcació d'Open Arms acostant-se a Algesires
L’embarcació d'Open Arms acostant-se a Algesires

Tot està a punt al port d'Algesires perquè dijous atraque el vaixell d'Open Arms amb 87 migrants rescatats al Mediterrani. L'embarcació hi arribarà després de 6 dies de travessia.

L'ONG ha fet una crida d'emergència perquè comencen a faltar-los els queviures. "Hem sol·licitat menjar i medicació perquè se'ns està acabant" comenta Gerard Canals, coordinador d'Operacions d'Open Arms. L'organització també ha assenyalat que el port d'Algesires està massa lluny, i que hauria sigut millor atracar al port de Palma o al de València.

En aquesta ocasió, el govern de Pedro Sánchez ha canviat de criteri. Els migrants del vaixell d'Open Arms no gaudiran dels avantatges concedits als migrants de l'Aquarius que van arribar al port de València, als quals se'ls van concedir 45 dies de permís de residència i atenció prioritària. L'executiu central ha ordenat que se seguisca el protocol establit per a aquests casos: en 72 hores, els migrants passaran a disposició judicial i podran, si volen, sol·licitar asil. Les organitzacions humanitàries reclamen el mateix protocol per a tots els migrants.

També et pot interessar

stats