Algèria també suspén l’operació Pas de l’Estret i deixa més de 400 compatriotes a Alacant

La comunicació marítima entre la Península i el país nord-africà se suspén fins a una data sense concretar.

Desenes de vehicles embarquen a un dels ferris que creua l'Estret, en una imatge d'arxiu
Desenes de vehicles embarquen a un dels ferris que creua l'Estret, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un nou país nord-africà tanca les fronteres i obliga a suspendre l’operació Pas de l’Estret. Si fa uns dies va ser el Marroc el que va cancel·lar l’operació Pas de l’Estret, ara el rebrot del coronoavirus a Algèria ha portat aquest país a anunciar que tanca les fronteres. La decisió deixa en el port d’Alacant centenars d’algerians que esperaven embarcar per a tornar al seu país d’origen.

Tot i ser un dels 15 països extracomunitaris que té permesa l’entrada a la Unió Europea, Algèria ha decidit prohibir l’accés al país per la situació sanitària perquè travessa.

Vora 400 expatriats esperaven a Alacant l’eixida del ferri que els portara al seu país d’origen, una arribada que ara han d’ajornar a una data que desconeixen. Alguns dels algerians que tenien intenció de tornar al seu país estaven a Alacant des que Espanya va decretar l’estat d’alarma.

La decisió del govern algerià afectarà vora 42.000 compatriotes que viuen en diversos països europeus i que aprofiten les vacances estivals per a tornar a Algèria. Ara per ara, no s’ha fixat cap data per a reprendre els desplaçaments entre la Península i Algèria.

També et pot interessar

stats