Algemesí, seu de l'Assemblea per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial

Hi participen 22 delegacions d'arreu del món que, a més, seran testimonis de les festes de la Mare de Déu de la Salut.

L'alcaldessa ha volgut destacar la importància dels moviments ciutadans en la preservació d'aquestes manifestacions
L'alcaldessa ha volgut destacar la importància dels moviments ciutadans en la preservació d'aquestes manifestacions

Algemesí acull l'assemblea general de la Xarxa de Cooperació Interurbana per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial. Hi participen 22 delegacions d'arreu del món que, a més, seran testimonis de les festes de la Mare de Déu de la Salut. És la primera vegada que aquesta assemblea se celebra a Espanya.

Les 22 delegacions tindran l'oportunitat de mostrar el seu patrimoni cultural i gaudir de les processons i de les muixerangues que caracteritzen aquestes festes, declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco el 2011. L'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, ha explicat a Les notícies del matí en què consisteix aquesta trobada cultural internacional.

"En aquesta assemblea participen 22 delegacions d'arreu del món: la Xina, Eslovàquia, Itàlia, el Marroc i Algèria, entre altres. Podran conéixer la festa el 7 i el 8 de setembre i gaudir de les processons i del patrimoni en directe, que és com millor es disfruta i se sent la festa", ha explicat.

L'alcaldessa també ha volgut destacar la importància dels moviments ciutadans en la preservació d'aquestes manifestacions. En paraules seues, "és la ciutadania mateix qui cuida la festa i qui ha fet que la festa visca durant segles. El patrimoni existeix per la implicació de la gent, és la clau de l'èxit".

Trenzano també ha destacat la presència d'una delegació israeliana i una altra de palestina, un exemple de com la cultura pot servir per a unir els pobles. "La cultura és una arma molt potent per a agermanar països, hauríem de fer reunions constants d'aquest tipus", ha afegit.

La implicació de les institucions superiors és essencial perquè no es perda el patrimoni. Personalitats de la Unesco participen en aquesta trobada que donarà projecció internacional a la ciutat d'Algemesí.

També et pot interessar

stats