Algemesí acull un concurs europeu de menjar vitets: The Hell Contest

La competició s'emmarca en la fira del coent, una exposició de productes no aptes per a estómacs sensibles, on es presentarà el primer granissat coent del món

Els concursants de The Hell Contest d'Algemesí mengen vitets picants / À Punt NTC

Algemesí (Ribera Alta) ha acollit aquest diumenge la tercera edició de The Hell Contest, un concurs europeu de menjar vitets, on han participat campions i campiones d’aquesta disciplina provinents d’Itàlia, Hongria, Polònia i Alemanya, a més dels competidors i competidores espanyols. 

El concurs consisteix a menjar per rondes un seguit de vitets seguint l'escala Scoville, que mesura i quantifica el nivell de picant en cadascun, fins a arribar al punt registrat com el més coent que existeix en el llibre Guinness dels Rècords de 2013: el Carolina Reaper. Així, per exemple, el vitet d’una amanida té entre 500 i 1.000 punts de picant; un xili de Jalapa equival a 2.500 punts dins d’aquesta escala. El Carolina Reaper arriba a 2 milions.

El certamen ha tingut lloc al Parc Salvador Castell, que també ha acollit una fira de productes coents amb salses, formatges, embotits i plats de la cuina mexicana, francesa o portuguesa. Com a novetat, s'ha presentat la primera beguda picant granissada del món.

Aquesta competició, que arriba a la tercera edició, està inclosa en la lliga professional del sector, coneguda com la lliga del foc i enguany s'ha repres per primera vegada des de l'inici de la pandèmia.

El guardó de campiona nacional se l'ha emportat la veïna d'Algemesí Ester Tull. L’entrega del cinturó de guanyadora se li l'ha fet la campiona del món, Shahina Waseem, coneguda com la Chilli Queen, que ostenta el rècord de campionats guanyats en aquesta disciplina: 23 premis en total.

També et pot interessar

stats