Alfondeguilla ja té bandera pròpia

El consistori dona forma, així, a una reivindicació històrica que venia de lluny i que va començar a prendre forma fa tres anys

Imatge d'arxiu de la bandera d'Alfondeguilla / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'abril 2024 - 21:59 Actualitzat: 30 d'abril 2024 - 18:33

Per fi, el veïnat d'Alfondeguilla (Plana Baixa) té una bandera pròpia com a símbol del seu municipi. "Aquest Consell proposa que la bandera del municipi quede organitzada de la manera següent: bandera de proporcions 2:3. Per meitat enlaire blava i blanc, al centre un castell amb homenatge, groc, maçonat i aclarit de negre, sobre penyes del mateix color, amb una bandera blanca sobre la torre", segons recull la publicació que es va fer en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El consistori dona forma, així, a una reivindicació històrica que venia de lluny i que va començar a prendre forma fa tres anys. En sengles plens municipals (el primer, el 29 de setembre del 2021; el segon, l'1 de juny del 2022, i el tercer, el 3 de maig del 2023), el govern local va acordar aprovar la memòria històrica justificativa que permetria adoptar una bandera. "Este Ajuntament pretén que el municipi tinga una bandera pròpia que el diferencie de la resta", assegurava Salvador Ventura Berenguer, alcalde del PP de la localitat, en un comunicat emés el 2021.

Finalment, el 23 de gener del 2024, el Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat va donar llum verda definitiva a aquest projecte. L'acord ha sigut publicat este dilluns en el DOGV.

També et pot interessar

stats